CPI Hotels slaví 25 let úspěšného růstu oznámením nových hotelů v Brně a v Českém Krumlově

Skupině CPI Property Group se daří, což potvrdily nejen neauditované výsledky za rok 2017, ale i nepřetržitý růst hotelového portfolia dceřiné společnosti CPI Hotels.  V letošním roce slaví největší česká hotelová skupina CPI Hotels 25 let své existence. Od vzniku v roce 1993 se postupně rozšířila do největších českých měst a v roce 2014 vstoupila na zahraniční hotelové trhy.  V současné době působí ve 13 destinacích 5 evropských zemí, kde provozuje 29 hotelů. Hotelová síť disponuje kapacitou přes 8 000 lůžek a 11 400 konferenčních míst. V letošním roce CPI Hotels přidává, k pěti hlavním, novou značku Comfort Hotels. Ta patří, spolu se značkou byznysových hotelů Clarion Hotels, do nadnárodní franšízové sítě Choice Hotels International. Hotelová skupina také oznamuje expanzi do dvou nových lokalit: Brna a Českého Krumlova.

Samostatná společnost CPI Hotels v minulosti provozovala služby v budovách vlastněných CPI Property Group jako nezávislý hotelový operátor. Klíčovou expanzi zaznamenala v roce 2014, kdy zařazením značky Mamaison Hotels & Residences vstoupila na zahraniční hotelové trhy. V říjnu 2016 došlo k akvizici společnosti CPI Hotels společností CPI Property Group.

Díky promyšleným investicím CPI Property Group narostlo portfolio hotelů spravovaných dceřinou společností CPI Hotels na současných 29, čímž se stala z hlediska kapacity největší hotelovou společností v ČR. Hotely spravované CPI Hotels pro CPI Property Group nabízí celkovou kapacitou přes 8 000 lůžek a konferenční zázemí pro více než 11 400 delegátů. Jsou rozmístěny v 13 destinacích v České Republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a Rusku.

„Předběžné neauditované výsledky potvrdily, že CPI Property Group loni vydělala 16,9 miliardy korun. To představuje zhruba čtyřicetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku, kdy čistý zisk činil zhruba dvanáct miliard korun,“ vysvětluje Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group.  „Provozní zisk přesáhl 25 miliard korun, tedy takřka miliardu eur. Ke konci roku 2017 měla naše skupina ve správě majetek ve výši téměř 191,5 miliardy korun a zaznamenala meziroční nárůst o třicet procent. K výsledkům skupiny přispěl samozřejmě i růst CPI Hotels,“ doplňuje Havelka.

„Jsem rád, že právě letos u příležitosti našeho 25. výročí můžeme na tuzemský trh přinést značku Comfort Hotels a navíc představit nové projekty Brně a Českém Krumlově, tedy v destinacích, o kterých jsme dlouho uvažovali,“ říká Jan Kratina, generální ředitel a předseda představenstva CPI Hotels a dodává:

„Vstup do Brna byl dlouho plánovaným krokem, který posílí naši pozici na poli konferenčního byznysu. Český Krumlov má díky své atraktivitě potenciál přitáhnout zajímavou zahraniční klientelu. Sázka na rozšiřování portfolia střední a vyšší střední kategorie se nám vyplácí. V roce 2017 jsme zaznamenali 1,34 milionu přenocování, tedy počet nocí, které hosté strávili v našich zařízeních. Věřím, že toto číslo v letošním roce překonáme.“

Nový hotel Clarion s největší kongresovou kapacitou v Brně

S rostoucí náročností kongresové turistiky je v ČR poptávka po sálech s kapacitou 800 osob a více. V rámci tohoto trendu připravuje CPI Hotels zcela nový 4 hvězdičkový kongresový hotel v Brně, v bezprostřední blízkosti stávajícího vlakového nádraží.  Díky modernímu multifunkčnímu kongresovému sálu pro 800 lidí a kapacitou salonků přes 100 lidí, se stane největším a technologicky nejlépe vybaveným zařízením tohoto druhu v Jihomoravském kraji. Hotel nabídne 180 pokojů v 4 hvězdičkovém standardu a 20 exekutivních pokojů určených pro náročné návštěvníky jihomoravské metropole.  Hotel nabídne 140 parkovacích stání, hotelovou restauraci s lobby barem pro 250 lidí a unikátní střešní wellness centrum. Hotel bude splňovat ekologické požadavky řadou pokrokových technologií včetně kompletního LED osvětlení všech prostor.  Architektura hotelu vzešla z mezinárodní soutěže, kterou vyhrála známá česká architektonická kancelář Schindler Seko Architekti. „Dokončení hotelu je plánováno v horizontu tří let a já věřím, že jeho nadčasová a čistá architektura obyvatele i návštěvníky Brna nadchne.“ Komentuje oznámení novinky Jan Kratina.

V pořadí 30tý hotel spravovaný CPI Hotels bude v Českém Krumlově
V průběhu roku 2019 přibude v portfoliu v pořadí již 30tý hotel, který společnost CPI Hotels otevře v Českém Krumlově. Nový hotel pod značkou Mamaison Hotels & Residences v historickém, památkově chráněném objektu na náměstí Svornosti nabídne svým hostům nadstandardní ubytování a služby na vysoké úrovni.

Zvyšování kvality portfolia
• Nový standard designu a vybavení hotelů Clarion
Investice jdou i do neustálého zlepšování služeb a zvyšování standardu stávajících ubytovacích a kongresových zařízení. Standardizace designu interiérů a vybavení kongresových hotelů Clarion byla zahájena v letošním roce a postupně se dotkne všech hotelů této značky v ČR. V rámci tohoto projektu dojde k modernizaci hotelových pokojů včetně vybavení špičkovými technologiemi.

• Multifunkční kongresový sál a rozšíření Clarion Hotelu České Budějovice
Clarion Hotel České Budějovice bude rozšířen. V první polovině roku 2019 budou zahájeny stavební práce. Po jejich dokončení se hotel rozšíří o nový multifunkční kongresový sál, 75 nových komfortních pokojů a parkovací dům pro 260 vozů.  V Českých Budějovicích bude díky tomuto sálu pro 800 lidí možné pořádat velké kongresy, semináře či společenské a reprezentativní akce. Variabilní uspořádání umožní sál dělit na menší prostory či přímo do sálu přivézt rozměrnější exponáty – např. automobily. Multimediální technologie ozvučení a osvětlení kongresového sálu budou na špičkové úrovni.

• Rozšíření Mamaison Residence Downtown Prague
V červnu 2018 bude zahájeno rozšíření residenčního hotelového komplexu Mamaison Residence Downtown Prague. Původní přilehlá kancelářská budova (Longin Business Centrum) se změní na nové křídlo 4 hvězdičkového „trendy“ hotelu, který tak naroste o 120 pokojů. Uvedení nové hotelové části do provozu je plánováno na září 2019.

Vstup značky Comfort Hotels na český trh
V průběhu poslední dekády přidávala CPI Hotels do svého portfolia průměrně 2 nové hotely ročně, a to takřka ve všech kategoriích ubytovacích služeb. K luxusnímu Buddha-Bar Hotelu Prague, zavedené značce byznysových 4 hvězdičkových hotelů Clarion Hotels, kolekci hotelů Mamaison Hotels & Residences, původní značce 3 hvězdičkového standardu Fortuna Hotels nebo vlastní značce lázeňských hotelů Spa & Kur Hotels uvádí CPI Hotels letos nově značku Comfort Hotels, pro cenově dostupné 3 hvězdičkové hotely. Do konce roku 2019 budou veřejnosti v ČR představeny 3 hotely pod touto značkou v Praze, Ústí nad Labem a Olomouci.

Značka Comfort, která se vyznačuje jednoduchým urban designem s důrazem na základní komfort a komunitní charakter služeb, patří franšízové síti Choice Hotels International, jedné z největších a nejúspěšnějších hotelových společností na světě. Do její franšízové sítě dnes patří 6 800 hotelů s více než 500 000 pokoji ve 40 zemích celého světa. Značka Comfort roste velmi rychle. V průběhu roku 2018 vzniká jeden nový hotel pod franšízovou značkou Comfort týdně.

Trend dual-brand v hotelovém areálu v Budapešti
Rekonstrukcí brzy projde hotel Starlight Suiten v Budapešti. V horizontu příštích tří let vznikne namísto administrativní budovy v sousedství tohoto hotelu, kterou získala společnost CPI PG, velký „dvoj-hotel“. Trend provozovat v jedné budově hotel pod dvěma značkami (tzv. dual-brand hotels) je nyní ve světě stále populárnější. Dva hotely pod různými značkami ve dvou sousedících budovách mohou sdílet recepci a část zázemí (jako např. wellness, fitness či restauraci). Stávající hotel Starlight Suiten bude zařazen pod značku Mamaison Hotels & Residences a nový hotel se stovkou pokojů, který vznikne rekonstrukcí administrativní budovy, bude pod značkou Comfort Hotels.

GALERIE:

You may also like...