Interiérový design hotelu Urban Cr?me od Jestico + Whiles je postaven na kontrastu barev a prolínání dvou světů

Hotel Urban Cr?me je nový pětihvězdičkový hotel v Praze 1, který vyrostl v jedné z proluk v ulici Na Poříčí. Moderní novostavba o osmi podlažích disponuje 99 pokoji a její součástí je také restaurace a posilovna. Samozřejmostí je podzemní parkoviště. Provoz byl zahájen loni v prosinci, takže hotel již absolvoval zatěžkávací zkoušku v podobě vánočních a silvestrovských pobytů. Od té doby si vysloužil vynikající hodnocení nejen za své umístění, ale především příjemnou atmosféru a nápaditý interiér. Za jeho kompletním návrhem stojí designéři ze studia Jestico + Whiles, kteří se již podíleli na konceptu hotelů Pure White a Red & Blue Design Hotel pro stejného majitele.

„Ústředním motivem celého interiéru jsou barevné kontrasty tmavě modrých a krémových ploch, které se vzájemně prolínají. Zvolené barvy symbolizují dva světy, uvnitř a vně hotelu, které na sebe vzájemně působí a ovlivňují se,“ komentuje Sean Clifton, ředitel pražského studia Jestico + Whiles.

Téma se propisuje i do designu lobby, které je řešeno jako velmi čistý jednoduchý prostor, fungující jako protipól k pulzující ulici Na Poříčí. Po vstupu z ulice působí na hotelové hosty jako klidná oáza. Výrazným materiálovým prvkem lobby jsou prosklené stěny a obklady, které jsou odkazem na dlouholetou tradici českého sklářství. Samotný recepční pult je z šedé stěrky v imitaci betonu, čímž zrcadlí charakter městského prostředí.

Ze světlé recepce vyjíždějí hosté ke svým pokojům černě pojatými výtahy. Mohou také vystoupat po modrém schodišti s industriálními prvky (např. černé ocelové trubky či pletivo sloužící jako bezpečnostní prvek mezi rameny schodiště), které tvoří další výrazný prvek budovy. Barevnost schodiště v porovnání s jemnými tóny v prostorách lobby i chodeb na jednotlivých podlažích znovu symbolizuje rozdíl mezi venkovním shonem a klidným hotelovým prostředím. Prolínání je zřejmé i z takových detailů jako je číslování podlaží.

Také interiér hotelových pokojů je řešen stejným principem. Přes modrý koridor hosté vstupují do světlého pokoje, kde v barevném kontrastu znovu vyniká modré čelo postele, které pokračuje do délek a stává se dominantou hlavní stěny. Součástí vstupního koridoru jsou ve většině případů i polootevřené koupelny, minibary či pracovní stoly – chytře řešené detaily, které snižují prostorové nároky samotných ložnic.

Zatímco některé pokoje mají výhled na město, ty s terasami jsou otevřeny do klidného vnitrobloku. V přízemí se hosté mohou ubytovat v atypických pokojích s příjemnou atmosférou, kterou spoluvytvářejí střešní světlíky a tapety s přírodními motivy. Jejich zvláštností jsou také velkoformátové obrazovky o úhlopříčce 62 palců; zatažením žaluzií rychle vznikne tzv. kinopokoj.

Každé ráno se v hotelu Urban Cr?me podává snídaně formou bufetu. Hotelová restaurace se specializuje na pokrmy italské kuchyně.A

Pro více informací navštivte www.jesticowhiles.com.

You may also like...