Hodnotíme kavárny | Cukrárna Myšák

V rámci naší mediální skupiny HMG jsme si pro vás připravili sérii článků, v nichž s vámi sdílíme, kde jsme za vás vyzkoušeli nejlepší kavárny nejen v Praze, ale i po celé ČR.

Tentokrát jsme navštívili proslulou Cukrárnu Myšák, která se nachází malý kousek od Václavského náměstí. Cukrárna dělá radost Pražanům již několik desetiletí, v novém kabátě je již dvanáctým rokem. Zachovala si však svůj typický prvorepublikový styl, který ji odlišuje od všech ostatních. Ať už je to díky tapisérii v prvním patře, nebo originálním šálkům na kávu.

Vyzkoušeli jsme kavárnu za vás

Název kavárny: Cukrárna Myšák

Adresa: Vodičkova 710/31, Praha 1

Otevírací doba: Po–Pá 7:30–19:00 hod, So–Ne 9:00–19:00 hod

Webové stránky: www.mysak.ambi.cz

Možnost rezervace: ano (od 6 osob)

Dostupná nabídka: Široká nabídka vlastnoručně upečených zákusků, vyhlášené buchtičky se šodó, domácí limonáda i výběrová káva.

Počet míst k sezení (odhadovaný): 144

Káva s sebou: ano

Speciální nabídky: ne

Family friendly: ano

Office friendly: ano

Hodnocení (1–10): 9

Kavárna vyniká výbornými zákusky. Bod ubíráme za nutnost objednávání u baru.

* poznámka k hodnocení – 1 nejhorší, 10 nejlepší

Poznámky k hodnocení:

Kavárna není s obsluhou, kávu i zákusky si musíte objednat u baru a obsluha vám poté produkty přinese. My jsme zde ochutnali espresso, cappuccino a domácí mandarinkovou limonádu. Tu vřele doporučujeme, limonáda nebyla přeslazená, moc nám chutnala. Zvolili jsme ochutnávkovou sadu pěti minizákusků a citronovou tartaletku.

Účet:
Za dvě osoby (1 x espresso, 1 x cappuccino, 1 x domácí limonáda a několik zákusků) celkový účet 498 Kč.

Závěr:

Do podniku se chodí převážně na zákusek, ale k tomu neodmyslitelně káva patří. Proto velmi chválíme Cukrárnu Myšák za výbornou kávu, i přesto, že podnik není klasickou kavárnou.

Zajímavost na konec:

Nejlepší je to zde v podvečer, kdy opadne nápor turistů a v dolní části se prostor vylidní. U stolku u okna, pod svítícím nápisem Myšák, na nás dýchla atmosféra první republiky.

Horní patro
Přízemí

Další hodnocení těch nejlepších kaváren naleznete na www.NejlepsiKavarny.cz.

You may also like...