Únorové novinky ve světě kaváren

Letošní začátek roku je v kavárenském prostředí velmi inspirativní. V posledních týdnech se jen v Praze otevřelo několik zásadních podniků. Je vidět, že stále není dost kvalitních kaváren a každý má možnost „urvat“ si svůj kousek kávového štěstí.

A které nově otevřené podniky tedy musíte navštívit?

Zdroj: FB Café Radost

Café Radost

Tak se nazývá kavárna, která se nachází v nově otevřených funkcionalistických prostorech v Domě Radost na pražském Žižkově. Kavárna je spojena s galerií, oplývá tedy rozlehlým prostorem. A určitě brzy nalezne své stálé zákazníky.

Adresa: nám. Winstona Churchilla 1800/2, Praha 3 – Žižkov

Zdroj: FB Etapa

Etapa

Kavárna otevřela hned 1. ledna a za tu krátkou dobu se stala velmi oblíbenou. Pokud přijdete pozdě odpoledne či přes oběd, moc šancí na posezení mít nebudete. Uznáváme, že kavárna měla velkou výhodu v propagaci, patří totiž známým blogerům a influencerům P&G Foodies. Pokud je neznáte, věřte, že bez jejich kardamomového motance nesmíte z kavárny odejít.

Adresa: Urxova 479/ 6, Praha 8 – Karlín

Zdroj: FB Kafe Omylem

Kafe Omylem

Určitě nevzniklo omylem. Na jeho místě dříve stál Solista espresso bar, který v prosinci naposledy zavřel své dveře. Návštěvníci Letné nemuseli příliš dlouho truchlit, náhrada před pár dny poprvé uvařila svou první kávu. Kavárna je plná pokojových rostlin a na mlýnku naleznete kávu z pražírny Cukrárna Alchymista.

Adresa: M. Horákové 817/48, Praha 7 – Holešovice

Artic BAKEHOUSE

Tento podnik není klasická kavárna, ale výborná pekárna, kde vám uvaří kávu značky La Boh?me Café. Je to již druhá pobočka v Praze. Na její výborný chléb s vlašskými ořechy jezdí o víkendu výpravy z Ostravy a skořicových šneků se prodalo za dobu existence první pobočky přes 80 tisíc.

Adresa: Myslíkova 187/13, Praha 1 – Malá Strana

Mou Limited

Kavárna zatím funguje ve zkušebním režimu. Nachází se pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Ač se zdálo, že na Vinohradech je kaváren již dost, nebyla to pravda. Tento podnik je toho výsledkem.

Adresa: U Kanálky 5, Praha 2 – Vinohrady

Více informací o kávě a kavárnách naleznete na www.NejlepsiKavarny.cz.

You may also like...