Pátý ročník Ginfestu nabídne přes 100 různých ginů a toniků

Pátý ročník Ginfestu nabídne přes 100 různých ginů a toniků z celého světa na jednom místě.

V prostorách Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se uskuteční již pátý Ginfest, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Akce proběhne v sobotu 14. března 2020. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i řady vzdělávacích seminářů. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.

Ginfest, gin, tonik, akce, vinohradský pavilon, barlife

Zdá se, že budoucnost ginu je růžová. A to doslova. Podle předběžných statistik britské analytické společnosti IWSR za rok 2019 roste podíl ochucených, tzv. pink ginů raketovou rychlostí. Zároveň nezaostávají ani tradiční chutě ginů v podobě London Dry a další velký návrat slaví také genever. Zkrátka i přes mnohé škarohlídské prognostiky, že ginová bublina už musí každou chvíli prasknout, se tento nápoj s příznačnou vůní jalovce nadále těší velké oblibě. Což se odráží i na popularitě Ginfestu, který se koná již popáté.

Ginfest, gin, tonik, akce, vinohradský pavilon, barlife

Podobně jako v předchozích letech se návštěvníci i letos mohou těšit na největší výběr ginů a toniků na jednom místě. Mnozí výrobci a distributoři představí své novinky právě na Ginfestu: Martin Žufánek uvede své OMFG 2020, nový Lady Gin představí také Little Urban Distillery. Dalšími novinkami budou například Beefeater Blood Orange, G’Vine Nouaison a The London No. 1 Sherry Cask. Chybět nebude ani rozvíjející se kategorie nealkoholických „destilátů“, které díky použitým botanicals mají k ginům blízko. Organizátoři také letos přizvali čtveřici pražských barů, které reprezentují to nejlepší z české koktejlové scény.

Ginfest, gin, tonik, akce, vinohradský pavilon, barlife

Veškeré akce organizované pod hlavičkou Barlife se vyznačují snahou o edukativní přesah a nejinak tomu bude i u pátého ročníku Ginfestu. Tento rok čeká návštěvníky hned deset seminářů s těmi nejpovolanějšími.

Ginfest proběhne v designových prostorách Vinohradského Pavilonu, v sobotu 14. března 2020, od 13 do 21 hodin.

Vstupenky lze zakoupit na webu Ginfestu.

Ginfest, gin, tonik, akce, vinohradský pavilon, barlife

O časopisu Barlife

Specializovaný čtvrtletník vychází od roku 2004 a je určen v první řadě profesionálům z gastronomie, tedy majitelům, manažerům a zaměstnancům podniků vyšší a nejvyšší kategorie v České a Slovenské republice. Barlife je podle britské analytické společnosti The IWSR „nejlepší časopis o nápojích ve střední Evropě“. Na svém kontě má úspěšné akce jako Rumfest či Prague Bar Show.

Více informací naleznete na  www.ginfest.cz

You may also like...