Pad Thai z Café Buddha
Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich to neuvěřitelně zábavné. Je to nejoblíbenější pouliční jídlo. Základem jsou rýžové nudle, vejce a domácí tamarind omáčka, bez které by to nešlo. Druhy masa, mořských plodů jsou značně variabilní, záleží na každém kuchaři, co zvolí. „V Café Buddha Delivery připravujeme tradiční verze s krevetami, kuřecím masem a tofu,“ dodává executive chef a majitel Štěpán Návrat.
V Thajsku se vždy všechny ingredience na zdobení a dochucení dávají v hromádkách vedle hotových nudlí, aby si člověk mohl doladit jídlo podle svého. Je to zvyk, který si pomalu začíná osvojovat celý svět. V Café Buddha Delivery díky službě dodání až do domu, jsou Pad Thai již smíchané, ale poměr chutí je dokonalý. To je důvod, proč jsou bezkonkurenčně nejoblíbenějším pokrmem, který si lidé objednávají. Pozor! Pad Thai válcuje i Poké a Bun Bo Nam Bo.
Kdo ochutnal potvrdí, že lepší Pad Thai v Praze není. A ti, kteří ještě nezkusili, neměli by otálet. Opravdu to stojí za to. Navíc Café Buddha Delivery jezdí téměř po celé Praze a okolí.
Lze objednat zde: https://shop.cafebuddha.cz/produkt/royal-pad-thai-chicken/
Recept:
Ingredience 2 osoby
275 g krevet vyloupaných/ kuřecí maso/ tofu – dle výběru
250 g rýžových nudlí 3,5 mm
2 vejce
6-8 lžic tamarind omáčky
3-4 lžic lehké sójové omáčky
3-4 lžic vody (dle suchosti nudlí, aby byly měkké)
2-3 lžic cukru
1/2 svazku jarní cibule
1 stroužek česneku
1/3 pórku
1 malá mrkev
hrst sójových výhonků
hrst drcených arašídů
hrst koriandru
1 ks limety
Postup
Nejprve si do vlažné vody na 30 minut namočte rýžové nudle, scedíme. Mrkev si naškrábeme asijskou škrabkou nebo nakrájíme na julienne. Jarní cibulku skrojíme zešikma na větší kousky a pórek přepůlíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Rozpálíme si wok pánev, přidáme vejce a krevety, které orestujeme 1 minutu a přidáme nasekaný česnek. Nyní přidáme rýžové nudle, tamarind omáčku, vodu nebo vývar, sójovou omáčku, cukr a restujeme, dokud nudle nejsou dostatečně měkké. Nyní přidáme zeleninu, orestujeme dle měkkosti a můžeme servírovat.
Servírujeme na mělkým talíř, kde dáme porci nudlí a okolo přidáme namleté arašídy, koriandr, limetu, sójové výhonky a jarní cibulku.
TAMARIND OMÁČKA
ingredience
1 bloky tamarind 400 g/ks
750 ml teplé vody
250 g cukru
15 g papriky sladké mleté
Výroba tamarind omáčky není těžká, ale zabere nám trochu času. Připravíme si velký kastrol, ve kterém rozmačkáme tamarind blok, zalijeme půl litrem teplé vody a necháme 15 minut odpočívat. Poté přes síto to pyré přepasírujeme. Zbytek pecek opět zalijeme 250 ml vody a znovu přepasírujeme. Dle masitosti pecek můžeme proces ještě 1-2x opakovat s přidáním vody navíc. Nyní přidáme všechny ostatní ingredience a přivedeme k varu. Necháme cca 20 vařit, aby se nám omáčka zredukovala. Vychlazené dáme do uzavíratelných lahví nebo jiné nádoby a uchováme v lednici cca 14 dní.
Café Buddha nyní pouze funguje v online světě.