V Liberci se otevírá nová Hospoda Na Růžku. Zve na Svijany a českou kuchyni od Matějčka

Ve středu 17. dubna v 17.00h slavnostně otevírá nová stylová Hospoda Na Růžku. Hostům nabídne poctivou českou kuchyni šéfkuchaře Josefa Matějčka, výhradně z českých surovin a produkce regionálních dodavatelů. Na hosty, kteří přinesou podtácek s kulovým esem, čeká pivo zdarma.

Hospoda se nachází na rohu ulice Gutenbergovy a Zámeckého náměstí, hned vedle všem dobře známé futuristické sochy Koule. Architektem celého prostoru je český malíř a grafik Otto Bláha, který se vedle návrhů a realizací podoby různých restaurací podílel i na přestavbě zámeckého eco-chic hotelu Chateau Mcely.

Josef Matějček, šéfkuchař Hospody Na Růžku, se v české kuchyni přímo vyžívá. Ta skvěle zapadá do celkového konceptu restaurace, která si na nic nehraje a soustředí se na poctivou kuchyni. „Těší mě rostoucí zájem Čechů o kvalitní suroviny a poctivou kuchyni. Je to pro mě zavazující a současně věřím, že v naší hospodě uspokojíme i toho nejnáročnějšího hosta,“ říká. Matějčkovo kulinářské umění již dříve mohli ochutnat návštěvníci několika pražských restaurací, například na Žižkově U Palcátu, u Hradu v Cowboys nebo třeba v Čestru na Praze 1, spadajícího do sítě restaurací Ambiente. 
Hosté restaurace tak na jídelním lístku naleznou například sušená masa z české pršutérie, české sýry, klasické konfitované kachní stehno s červeným zelím a chlupatými knedlíky nebo třeba pomalu pečený vepřový bok. Na čepu pivo ze svijanského pivovaru, mj. Prémiový ležák 450, speciálně uvařen na oslavu 450 let od založení pivovaru ve Svijanech. Smažené tvarohové nočky se zakysanou smetanou pak mohou být skvělou sladkou tečkou na závěr.

Pro ty, kteří v příštích dnech ve své schránce nebo v ulicích centra Liberce získají limitovaný pivní tácek, čeká do 31. května orosené pivo zdarma. Více informací naleznete na www.hospodanaruzku.cz.

Hospoda je pro návštěvníky otevřena od úterý do soboty, vždy od 17 hodin. Vaří se až do konce zavírací doby. Provozovatelem a garantem kvality je skupina CPI Hotels, která v Liberci provozuje Clarion Grandhotel Zlatý Lev a restauraci Benada.

You may also like...