RUMFEST BUDE! Osmý ročník proběhne 22. srpna ve venkovním areálu Žlutých lázní

Osmý ročník akce Rumfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslavy pravého třtinového rumu určené především široké veřejnosti, se uskuteční v sobotu 22. srpna 2020. Stejně jako předchozí ročníky se i ten letošní odehraje ve venkovním areálu Žlutých lázní. I přes znovuzavedená opatření se tak návštěvníci nemají čeho bát – akce proběhne pod širým nebem a s dostatečným prostorem pro dodržení rozestupů. Organizátoři navíc na místě zajistí dezinfekci a další ochranné pomůcky. Návštěvníci se opět mohou těšit na širokou nabídku rumů včetně několika naprostých novinek na našem trhu.

Letošní osmý ročník měl tradičně proběhnout na jaře, avšak s ohledem na situaci okolo koronavirové nákazy nebylo možné Rumfest uskutečnit. Organizátoři proto našli nový termín 22. srpna, aby příznivci rumu o svůj oblíbený festival ani v tomto roce nepřišli. „Opětovného zavedení některých opatření a omezení jsme si vědomi, ta se však dotýkají pouze vnitřních hromadných akcí. Rumfest, který se odehrává ve venkovním areálu Žlutých lázní, tak tato opatření neovlivní. Situaci samozřejmě v žádném případě nepodceňujeme, ale zároveň se nemůžeme dočkat, až se se všemi potkáme u sklenky dobrého rumu. Spolu s námi se těší i vystavovatelé, kterých je navzdory současnému stavu ještě více než loni,“ komentuje letošní přípravy zakladatel Rumfestu Martin Kraut.

Návštěvníci se tak letos mohou těšit na 260 různých rumů – tedy největší počet rumových značek z celého světa na jednom místě, mezi nimiž se objeví i naprosté novinky na trhu. Globální rumový ambasador Ian Burrell představí rum Equiano, na jehož vývoji se sám podílel. Premiéra na Rumfestu čeká také značku Ron Espero a mezi novinkami se objeví například rumy Plantation Vintage Fiji 2005 nebo Duppy Share Spiced.

Rumfest by Barlife ovšem není jen o zábavě a degustacích, ale také o vzdělávání se a nových informacích. Na návštěvníky letos čeká několik seminářů a masterclasses. Kromě Iana Burrella vystoupí také Robert Polo a Jan Albrecht s přednáškou o jamajských rumech. Dále se návštěvníci mohou těšit na Tomáše Kubíčka, který přiblíží historii značky rumu Brugal, nebo na přednášku Michaela Mattersbergera o nezávislé stáčírně rumu The Rum Factory. O masterclasses se postará Vít Šafář z Hedonism Spirit. Účastníci zažijí rumové rande naslepo neboli slepou degustaci, pravý jamajský funk s ochutnávkou limitovaných a na našem trhu nedostupných jamajských rumů a oslaví smutné výročí Black Tot Day, kdy před 50 lety dostali britští námořníci svůj poslední příděl rumu. Zbylé zásoby byly uskladněny a v roce 2010 nalahvovány. A právě z těchto zásob bude možné na Rumfestu ochutnat. Zkrátka návštěvníci se rozhodně mají nač těšit.

Rumfest 2020 se uskuteční 22. srpna 2020 ve venkovním areálu Žlutých lázní od 12 do 21 hodin. Areál se nachází v širším centru Prahy, v Podolí, s dobrou dostupností z centra.

Více informací o Rumfestu, přehled všech značek a program seminářů průběžně aktualizujeme na webu nebo na Facebook eventu a Instagramu.

Vstupenky lze zakoupit na e-shopu Barlife.

You may also like...