Karlínské KRO Bistro & Bar vítá jaro novým menu

V karlínském KRO Bistro & Baru se menu obměňuje každou sezonu a nejinak je tomu i tentokrát. Nabídka kuchyně a baru nadále odráží aktuální roční období. V průběhu jara se také objeví další novinky, jak budou dozrávat suroviny jako medvědí česnek či chřest. Už nyní si hosté mohou pochutnat například na hovězím na kopru či pečené karotce a k tomu vyzkoušet trojici nových koktejlů.

Nabídka vinohradského KRO Kitchen i karlínského KRO Bistro & Baru vychází ze stejného základu. Tím jsou perfektně propečená, voňavá kuřata s křupavou kůží a vyladěné zeleninové pokrmy. Grilované kuře je stálicí, která se sama o sobě nemění. Díky dalším ingrediencím z něj však kuchaři vyčarují pokaždé trochu jiný pokrm, který dokáže opětovně překvapit.

Čerstvé, svěží, odlehčené

Po těžších zimních chutích nastal čas odlehčit a zavařenou a nakládanou zeleninu postupně vyměnit za čerstvou, právě dozrálou. Část pokrmů má na menu své nezastupitelné místo, kuchařský tým je tak pouze „upgraduje“ na aktuální sezonu.

„Nabídku jídel jsme již na podzim ustálili, jelikož si hosté některá jídla oblíbili natolik, že se s nimi nedokázali rozloučit. Z toho důvodu najdete na menu kromě grilovaného kuřete trvale také hovězí tatarák nebo smažené kuře v bramborové housce. Všechna stálá jídla však sezónně obměňujeme, abychom nejen pracovali s co nejčerstvějšími ingrediencemi, ale také aby pokrmy nám ani hostům nezevšedněly,“ vysvětluje šéfkuchař Vašek Kršňák.

Hovězí tatarák tak nově doprovodí morková pasta, konfitovaný žloutek a nakládané cibulky. Smažené kuře v housce doplní pyré ze spáleného pórku, nakládané kapustička a lardo. Dalším osvědčeným pokrmem je pečené hovězí v bílém kváskovém chlebu, tentokrát s majonézou z červené řepy, fermentovanými ředkvičkami a hořčičným semínkem.

Hosté nebudou ochuzeni ani o novou verzi signature hovězího s variací na některou z klasických omáček. Po úvodní křenové následovaly houbová a smetanová omáčka ? la svíčková. Nyní se o slovo hlásí koprovka, která v podání KRO bude vypadat následovně: pečené hovězí, sladkokyselá omáčka, konfitovaný žloutek, koprové pesto, opečené brambory.

Zdravě i hříšně

Důležitou součástí nabídky jsou zeleninové a vegetariánské pokrmy. Hlavním zástupcem je tempeh z fazolí a hrachu, v jarní verzi s tvarohovou zmrzlinou s brusinkami, fíky, rozmarýnem a kokosem. Naprostou novinkou jarního menu je pečená karotka s pyré z fermentované mrkve, sýrem v popelu, pistáciemi a estragonem. A kdo bude chtít úplně odlehčit, zvolí okurkový salát s tzatziki labneh, fermentovanými ředkvičkami, hořčičným semínkem a koprem.

Naopak zahřešit si hosté mohou nejen smaženým kuřetem v housce, ale také dvěma novými dezerty: žemlovkou z karamelizovaných jablek s amarantovou zmrzlinou nebo cheesecakem s bílou čokoládou a miso karamelem.

Pokušení čeká i v barové části podniku. Nápojový lístek obohatí tři nové koktejly plné ovocných tónů a exotických chutí. Banana Bamboo v sobě kombinuje karamelizovaný banán, Amontillado sherry a vermuty Dolin Blanc a Dolin Dry. Další koktejl je twistem na Margaritu, jejíž základ tvoří tequila Herradura Plata spolu s likérem Muyu Jasmine Verte, Aperolem, limetkou a agave. Trojici uzavírá KRO Army & Navy na bázi ginu Caorunn a dále s vermutem Belsazar Rosé, mandlemi, citronem a Peychaud’s bitters.

Nadále jdeme cestou klasických koktejlů, které přetváříme do vlastních verzí. Tentokrát jsme sáhli po jednodušších, ale chuťově komplexních drincích. Ovocné tóny pak připomenou, že jaro je tu. Všechny tři jsou lehčí a ideální k samotnému popíjení či jako doprovod k večeři,“ doplňuje šéfbarman Pavel Sochor.

Hosté za barem

Aktuální menu je možné ochutnat v průběhu celého jara, tedy od 21. března do 21. června. V průběhu sezóny se budou pokrmy a nápoje lehce obměňovat, jak budou dozrávat některé suroviny.

Mimo to KRO Bistro & Bar chystá řadu pop-upů a guestbartendingů. Nejbližší se uskuteční 24. března, kdy se od 18 hodin za bar postaví Vlasta Bartoška. Dlouholetý headbarista pražírny Doubleshot a autor koktejlů v podniku Můj šálek kávy se ten večer rozloučí s Českem a následně zamíří na druhý konec světa, do australského Sydney, kde se připojí k týmu Martina Hudáka v Maybe Sammy Junior. Hosté se tak mohou těšit na speciální kávové koktejly v jeho podání. Další akce proběhne v pátek 1. dubna, kdy dojde k zahájení provozu zahrádky. Hosté si tak po zimě užijí venkovního posezení, a navíc jim k tomu zahraje DJ.

KRO Bistro & Bar

Sokolovská 79

Praha 8

Otevírací doba: Po-So 11-15 / 16-22, Ne 11-15

www.krokitchen.cz

Zdroj foto: KRO Bistro & Bar

You may also like...