Tip na valentýnský dárek z restaurace Červený Jelen: Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Jeden jediný den – v úterý 14. února – bude ve vyhlášené pražské restauraci Červený Jelen dostupné exkluzivní Valentýnské menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera. Vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako jsou mořské plody, chřest či šafrán, výběr ze dvou hlavních chodů a na závěr neodolatelný karamelový fondant… Věnujte své lásce k letošnímu Valentýnu intenzivní gurmánský zážitek a další vyznání budou zbytečná.

Dárkové poukazy na Valentýnské menu pro 2 osoby jsou v prodeji za 3 380 Kč výhradně na www.trezorspork.cz. S jejich zakoupením neradno váhat, protože počet míst v kulinářském Trezoru executive chefa Červeného Jelena Marka Fichtnera je omezen na 40.

Součástí Valentýnského menu je welcome drink a malý dárek. Servírovat se bude úvodní amuse bouche – ústřice Bílá perla s jablečnou espumou. Následovat bude lanýžové risotto s korálovcem, zeleninovým demiglace a parmazánovou pěnou. Jako hlavní chod si budou hosté moci vybrat ze dvou variant: buď zimní tresku Skrei se šafránovou krustou & fumetem, konfitovaným červeným bramborem, červenou čekankou, chřestem a květákem nebo hovězím žebrem & Wagyu sirloin s omáčkou Bordelais, morkem, topinambury a baby brokolicí. O závěr se postará karamelový fondant se sněhovou pusinkou a malinovým sorbetem.

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Restaurace Červený Jelen

Hybernská 1034/5, Praha 1

cervenyjelen@cervenyjelen.cz

www.cervenyjelen.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

Zdroj foto: Restaurace Červený Jelen

You may also like...