Hotel Mandarin Oriental, Prague představuje jedinečný koktejl „WERICH“ inspirovaný jedním z nejvýznamnějších obyvatel pražské Malé Strany

Život Jana Wericha, herce a dramatika, který patří mezi nejslavnější české osobnosti 20. století, připomíná hotel Mandarin Oriental, Prague. V den 43. výročí Werichova úmrtí, které připadá na 31. října, uvedl hotelový bar speciální koktejl „Werich“ inspirovaný hercovými oblíbenými chutěmi.

Naše redakce se zúčastnila představení jedinečného koktejlu „Werich“, který bude v hotelu nově podáván v následujících měsících v hotelu na adrese Nebovidská 459/1, Malá Strana, aby zahřál nejen vaše srdce…

U této příležitosti jsme si k mikrofonu pozvali obchodní ředitelku hotelu Mandarin Oriental, Prague – Silvii Cindričovou.

PODCAST: Hotel Mandarin Oriental, Prague představuje jedinečný koktejl „WERICH

Rozhovor s obchodní ředitelkou hotelu Mandarin Oriental, Prague – Silvii Cindričovou.

V baru Spices hotelu Mandarin Oriental, Prague, nacházejícím se jen pár kroků od Werichovy vily v parku Kampa, vznikl jedinečný koktejl dle Werichových oblíbených receptů z kuchařky „Jan Werich – Moje oblíbené recepty“, kterou vytvořila Werichova vila a jež obsahuje návod k přípravě 20 hercových nejoblíbenějších jídel.

Koktejl se podává horký v konvičce a šálku – je tak ideální pro podzim a nadcházející zimu. Receptura kombinuje vlivy české a americké gastronomie, jež charakterizovaly jídlo a pití podávané ve vile za Werichova života – herec si totiž rád dával pokrmy, které poznal a zamiloval si během exilu ve Spojených státech. Koktejl se v hotelovém baru bude podávat nejméně do konce roku.

Koktejl kombinuje Werichovu oblíbenou whisky Jameson, karamelový sirup a čokoládový bitter. Po zamíchání ingrediencí a napaření čajové konvice je přidáno „mléko“, tedy pivní pěna a karamelový sirup. Výsledkem kombinace piva a whisky, v souladu s Werichovými transatlantickými chutěmi, je jemný nápoj, jenž je možné pro dodání kyselosti doplnit lesními plody.

Kniha „Jan Werich – Moje oblíbené recepty“ je k dispozici k nahlédnutí všem hostům hotelového baru a restaurace, kteří se chtějí dozvědět více o Werichových jedinečných chutích. Ti, kteří si objednají koktejl „Werich“, obdrží kartičku s informacemi o životě herce a také rozpis nejbližších pražských představení jeho autorských her.

„Koktejlem Werich vzdáváme hold jednomu z nejslavnějších obyvatel Malé Strany – koktejl je stejně jedinečně osobitý jako on sám,“ říká Duarte Correia, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague. „Werichovy hry jsou důležitou součástí českého kulturního dědictví a dodnes prokazují svou nadčasovost. Jeho proslulá živelnost a pohostinnost odráží i náš cíl, což je, aby se naši hosté cítili na Malé Straně jako doma!“

Jan Werich se proslavil svými divadelními hrami, které začal tvořit společně s Jiřím Voskovcem a skladatelem Jaroslavem Ježkem v období první republiky. Jejich Osvobozené divadlo bylo přední scénou českého avantgardního hnutí až do doby, kdy byla trojice v roce 1939 nucena odejít do exilu v USA. Po válce se Werich stal jednou z nejvýraznějších a nejoblíbenějších osobností tuzemského uměleckého světa.

Werichova vila, která se nachází v parku Kampa jen kousek od hotelu Mandarin Oriental, Prague, představuje výstavy a programy věnované Werichovi a Vladimíru Holanovi, básníkovi, s nímž Werich velkolepou budovu sdílel. Právě ve vile se hosté Mandarin Oriental, Prague mohou dozvědět více o české kultuře a bohaté historii Malé Strany.

Zdroj foto: HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE, MENHOUSEMAN

Zdroj audio: Mediální skupina HMG (PODCASTHOUSE.cz)

You may also like...