Vegetariánské KRO? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Nejen kuřata, ale i tempeh z vlastní laboratoře nebo koprovka. Věděli jste, že bistra KRO mají v nabídce vždy alespoň tři bezmasé variace? Ochutnejte, budou vás bavit!

Vegetariánské KRO? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Vegetariánská jídla u nás mají od začátku stejnou váhu jako všechna ostatní. Díky spolupráci s lokálními farmáři máme skvělou sezonní zeleninu, kterou umíme připravit stejně atraktivně jako maso. Baví nás ukazovat, že zelenina může být hlavní ingrediencí a že jídlo bez masa je stejně chutné!” vysvětluje Vojta Václavík, zakladatel bister KRO, proč zde kladou na zeleninu a bezmasá jídla důraz.

Kombo s tempehem

Vege kombo (rozuměj kombinace) je místo kuřecího nebo hovězího masa s tempehem. Ten si parta z KRO vyrábí ve vlastní laboratoři ve vršovickém KRO. Tohle vyvážené spojení tempehu, rýže a nakládané zeleniny je ještě lehčí než jeho kuřecí sourozenec. Prostě ideálka na pracovní oběd, po kterém si nebudete muset brát na zbytek dne volno, i kdyby jen mentálně.

Kombo s tempehem obsahuje smažený tempeh z cizrny a čočky, jasmínovou rýži, listový salát, kimchi vlastní výroby a zeleninové demi. Ochutnat ho můžete ve všech bistrech KRO (Vinohrady, Vršovice, Karlín), pokaždé v trošku jiné úpravě za 265 Kč.

Vegetariánské KRO? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Koprovka s vejcem

Na koprovku se chodí do Vršovic! V tamějším KROčku ji podávají s pečenými bramborami, nakládanými liškami a s vejcem. „Kopr je moje nejoblíbenější bylinka. Když jsme v září otevřeli vršovické KRO, dělali si ze mě kolegové legraci, protože jsem ho propašoval skoro do každého jídla. Teď už jsem s ním opatrnější a koprovka mě baví i kvůli tomu, že tam s ním šetřit nemusím,” říká šéfkuchař vršovického KRO David Dorotík. Pro maximální chuť zde smetanu, ze které omáčku vaří, infuzují stonky kopru, které po otrhání zbydou. Omáčka je vhodná i pro bezlepkáře, protože je zahuštěná bramborami.

Zjistěte, jak chutná twist na českou klasiku podle šéfkuchaře Davida Dorotíka. Za porci dáte ve Vršovicích 245 Kč.

Vegetariánské KRO? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Grilovaný tempeh z cizrny a čočky

Jarní verzi KRO tempehu ochutnáte v Karlíně, kde ho servírují s lahodným hráškovým pyré (kdo říkal, že se dává jen s fish & chips?), nakládanými ředkvičkami, bylinkovým salátem, praženými lískovými oříšky a semínkovým chilli olejem. Tenhle bezstarostný závan léta a prázdnin můžete ochutnat za 265 Kč.

Vegetariánské KRO? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Zákazníci jsou zvyklí, že u nás vždycky něco vege najdou a někteří z nich už k nám na vege věci chodí cíleně, i když do kuřecího provozu. Díky tomu se nebojím říct, že bezmasá jídla umíme fakt dobře,” uzavírá Vojta Václavík.

Zdroj foto: KRO

You may also like...