Czech Mussel Week 2024: Mušle na talíři i v centru Prahy

Od 16. do 24. září 2024 proběhne v centru Prahy unikátní gastronomická akce – Czech Mussel Week. Tato výjimečná událost nabídne jedinečné zážitky pro milovníky mořských plodů, a především mušlí. Vybrané restaurace v centru Prahy připraví speciální menu zaměřená na tyto oblíbené pochoutky. Na níže uvedeném odkazu máte k dispozici stažení voucheru 1+1 porce zdarma.

Získejte voucher na 1+1 porce zdarma do vybraných restaurací v centru Prahy.

Czech Mussel Week 2024: Mušle na talíři i v centru Prahy

Zážitek z moře v centru Prahy

Praha, a především její historické centrum, je známá svou bohatou kulturní nabídkou, avšak během Czech Mussel Week se promění i ve středisko špičkové gastronomie zaměřené na čerstvé mušle. Tyto mořské plody budou hlavní hvězdou menu v několika prestižních podnicích, kde si návštěvníci budou moci vychutnat různé variace pokrmů inspirované tradičními evropskými recepty.

Czech Mussel Week 2024: Mušle na talíři i v centru Prahy

Slávky: Superpotraviny, které chutnají

Mušle jsou výjimečně zdravé, plné bílkovin, železa a vitamínů. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky zlepšují funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. V roce 2019, kdy festival začal se snědlo 35 tisíc porcí. V minulém, již pátém ročníku tohoto festivalu, tento počet vzrost na úctyhodných 70 tisíc porcí. Tento rok organizátoři plánují přivézt 32 tun, což je 80 tisíc porcí! Festival se postupně rozšiřuje i do měst jako Karlovy Vary, Plzeň, Brno, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové a další.

Zajímavost: Slávky dorazí do Prahy již 18 hodin po výlovu, zcela očištěné, ale stále živé. Díky této rychlé dopravě je zaručena jejich čerstvost a kvalita, jako byste si je objednali přímo u moře

Czech Mussel Week 2024: Mušle na talíři i v centru Prahy

Kam za mušlemi na Pražských Příkopech během Czech Mussel Weeku?

Czech Mussel Week bude v centru Prahy přístupný v šesti špičkových restauracích, které se postarají o to, aby každý host odcházel nadšený. Na Pražských Příkopech, konkrétně na Náměstí republiky, se mušle představí v Restauraci Obecní dům, která svým prostředím spojuje historii a eleganci. Pokud vás láká moderní styl a výborné jídlo, Brasserie The Julius na Senovážném náměstí je pro vás ideální volbou.

V centru Prahy najdete i další podniky zapojené do této gastro akce. Fuze Praha nabízí inovativní přístup k tradičním pokrmům a Vinograf na Senovážném náměstí poskytne nejen lahodné mušle, ale i skvělý výběr vín, který podtrhne chuť každého pokrmu. Předposledním podnikem je italská restaurace La Casa Trattoria v ulici v Jámě. Zinc Bar & Restaurant v Celnici pak uzavírá výčet míst, kde si můžete vychutnat pro tento týden nejlepší mušle v akci v Praze.

Restaurace Obecní dům

Brasserie The Julius

Vinograf Senovážné náměstí

Zinc Bar & Restaurant

Fuze Praha

La Casa Trattoria

Nezapomenutelný festival pro všechny milovníky mořských plodů

Pokud jste fanoušky mořských plodů, Czech Mussel Week je událost, kterou byste si neměli nechat ujít. V centru Prahy budete mít příležitost ochutnat mušle v různých úpravách a stylech, ať už preferujete klasiku nebo něco nového a neobvyklého. Každý podnik se postará o to, aby nabídka byla nezapomenutelným zážitkem.

Neváhejte a přijďte si užít tento jedinečný festival do Prahy. Czech Mussel Week nabízí nejen skvělé jídlo, ale i atmosféru města, které se stane kulisou pro dokonalý gurmánský zážitek.

Více informací a možnost stažení voucheru naleznete na czechmusselweek.cz.

Zdroj foto: Czech Mussel Week

You may also like...