Typická pro italskou kuchyni – kořeněná salsiccia otevírá letní sezónu v Bageterii Boulevard
Italská kuchyně a léto jsou neoddělitelná dvojice. A moc dobře to ví i šéfkuchař Tomáš Juřík z vyhlášené pražské restaurace La Finestra in Cucina, který připravil pro Bageterii Boulevard novou „letní limitku“ – sendvič Salsiccia a lanýž, tedy kombinaci italské tradice s chutí luxusu. Novinka v sobě skrývá typickou italskou kořeněnou klobásu salsiccia, tradiční sýr pecorino a jemnou lanýžovou majonézu. Celkový chuťový zážitek navíc doplňují brambory a baby špenát. Prostě nadupaný italský sendvič focaccina, který vás zasytí a naladí na léto plné exkluzivních chutí.
Limitovaná edice Specialité du Chef je vždy něco navíc. Bageterie Boulevard touto řadou chce ukázat, že i když jsme ve spěchu, můžeme se najíst kvalitně a z luxusních surovin. A proto každá nabídka obsahuje nějakou výjimečnou chuť, surovinu či kombinaci. V té aktuální to je právě dokonale jemná lanýžová majonéza a pro Itálii typická klobása salsiccia, vonící po lokálním koření, bylinkách a víně. Po celé Itálii existuje mnoho druhů těchto klobás, dalo by se říct, že co region, to jiná chuť. K těm nejznámějším nejspíše patří toskánská salsiccia – pro nás známá jako syrová klobása obsahující pořádnou dávku nahrubo nasekaného vepřového masa.
Focaccina Salciccia a lanýž z Bageterie Boulevard je časově omezená, a proto není dobré se dlouho rozmýšlet. Je k dostání na každé pobočce bageterie, tedy i v té vaší oblíbené.
A chcete-li si letní zážitek užít ještě více a osvěžit se po vydatné dávce italské chutí, Bageterie Boulevard už spustila prodej oblíbených letních „ice drinků“. Čekají na vás jak letní stálice plné vitaminu C v podobě Domácí citronády, tak všemi věkovými kategoriemi zbožňované jahody připravené jako Jahodový sorbet nebo velmi oblíbená exotická Mangová limonáda. Všechny drinky jsou samozřejmě doplněné ledem a čerstvými lístky máty, které každému drinku dodají ten správný letní říz.
Více se o Bageterii Boulevard a jejich novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.