Objevte penziony s výjimečnou architekturou!

Našli jsme pro vás hotely a penziony, které nejen, že zaujmou nejen zajímavou lokalitou, ale i architekturou. Jde o nové, ale i rekonstruované objekty, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

Hotely a penziony slouží kromě ubytování většinou i k odpočinku. Každý by si přál být během své dovolené či služební cesty ubytovaný v příjemném prostředí s perfektními službami. I vy si můžete dopřát ubytování v designových pokojích a nemusí se zdaleka jednat jen o pětihvězdičkové hotely. V České republice přibývá i penzionů, které si na svém vzhledu dávají patřičně záležet.

Jedním z dobrých příkladů povedené rekonstrukce hospodářského statku je Homutův statek, který najdete na Kokořínsku v obci Mšeno. Dýchne zde na vás duch dob minulých a vy si tak budete připadat jako u babičky na prázdninách. Kromě unikátního ubytování se také můžete těšit na pravou domácí kuchyni. Vaří se zde pouze z lokálních surovin od místních dodavatelů a jídla jsou vždy připravena s láskou. I historická budova může být díky citlivé rekonstrukci přívětivým místem, kde vám bude dobře.

Funkcionalismus se v českých zemích začal objevovat ve 30. letech 20. století. Dodnes jde o styl, který je nadčasový a inspiruje i současné tvůrce. Hotel v tomto architektonickém stylu najdete v Luhačovicích. Jde o Boutique Hotel Radun. V tomto hotelu na vás čeká exkluzivní gastronomie v restauraci republika a také wellness procedury s využitím místních minerálních pramenů.

V obci Kunčice nad Ondřejníkem najdete luxusní Penzion Jurášek. Moderní budova tvořená kamenným obkladem, sklem a dřevem se skvěle hodí do okolí krajiny pohoří Beskyd. Najdete zde vše, co potřebujete pro poklidný pobyt – krásnou krajinu pro výlety do okolí, vyhlášenou restauraci a prostorné wellness centrum.

V Penzionu Jurášek jsou vítané i hosté s dětmi, pro které jsou připraveny rodinné pokoje.

Doufejme, že v následujících letech bude přibývat penzionů i hotelů, které budou zajímavé nejen službami, ale i architekturou. Ať je co objevovat!

You may also like...