Chobotnice, syrový mořský vlk i ovocné knedlíky – zahajte léto jako opravdoví gurmáni

Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…

Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx

Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami a lanýžovým olejem nebo divokými krevetami a la plancha s rybím fumetem, šafránovým aioli a domácí bagetou.

Na domácí ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Na týden od 22. do 28. června šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu vymyslel speciální a chuťově nabité menu svých vyhlášených ovocných knedlíků. V Praze totiž široko daleko na lepší nenarazíte. Na své si přijdou jak milovníci kynutých, které budou s jahodami, mandlovou drobenkou, jahodovou pěnou a lahodnou makronkou, odpalovaných, které budou plněny meruňkami sypanýmikaramelem s vanilkovou espumou, tak tvarohových s borůvkami, levandulovou zmrzlinou a omáčkou z javorového sirupu. Netrapte se s nimi doma a vyrazte na českou tradiční delikatesu do Parlamentu.

Na jediné ceviche v Česku do asijské restaurace Sia

Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má s asijskou kuchyní společnou tradici už od 17. století, kdy emigranti z Asie začali v Jižní Americe míchat dohromady vlastní ingredience s místními. A o tom, že je ceviche skutečně výjimečné jídlo, svědčí i to, že ho nikdo jiný v ČR nedělá. V Sie vám ho připraví z mořského vlka, tygřích krevet a mušlí sv. Jakuba.

You may also like...