Čedok představí Čechům novou destinaci v Egyptě: Marsa Matrouh

Egypt je populárním cílem, který Češi tradičně volí pro svou dovolenou. Chcete ale vyrazit na místo, kde se turismus teprve probouzí? Čedok přidává od letošního srpna do své nabídky nejbližší egyptskou destinaci Marsa Matrouh, která bude v České republice novinkou. Kromě již oblíbených letovisek Marsa Alam a Hurghada u Rudého moře tak poprvé půjde během pobytových i poznávacích zájezdů navštívit také neprozkoumaný sever země u Středozemního moře. Do Marsy Matrouh budou exkluzivně pro Čedok létat přímo z Prahy Smartwings.

Woman swimming in Cleopatra spring in Siwa oasis

Jako první cestovní kancelář na českém trhu nabdneme zájezdy do egyptského letoviska Marsa Matrouh. Představíme tak v průběhu letošní letní sezóny úplně novou destinaci u břehů Středozemního moře, která prozatím zůstávala zahraničními turisty neobjevena. Češi tak mohou za skvělé ceny vyrazit na dovolenou do exkluzivní lokality, která je ideální nejen pro odpočinek na pláži, ale i pro poznávání zajímavých míst v okolí. Díky přímým letům z Prahy mohou zažít Egypt tak, jak ho prozatím neznáte,“ představil novinku Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Do nové egyptské destinace mohou klienti nejstarší české cestovní kanceláře zamířit přímo z Letiště Václava Havla Praha jednou týdně charterovými lety, které pro Čedok zajistí letecká společnost Smartwings. Do  Marsa Matrouh budou létat od letošního srpna do října každý čtvrtek zejména s letadly typu Boeing 737 MAX pro 189 cestujících. Let potrvá přibližně tři hodiny.

Letovisko Marsa Matrouh leží západně od slavné Alexandrie a pyšní se nejkrásnějšími písčitými plážemi v Egyptě, průzračným mořem a během léta příjemnějšími teplotami. Destinace je vhodná díky své poloze pro každého, kdo chce poznat Egypt trochu jinak. Rodiny s dětmi ocení také pozvolný přístup do moře. Čedok nabídne klientům zájezdy do luxusních hotelů s all inclusive stravováním, servis česky hovořícího delegáta na místě i řadu výletů do okolí. Díky přímým letům bude organizovat i poznávací okruhy nebo kombinaci pobytu u moře právě s objevováním míst, které nebyly doposud tak dostupné.

Největším lákadlem návštěvy jsou například óazy Síwa, kde na každého dýchne historie Alexandra Velikého či samotné Kleopatry, kteří zde pobývali. Češi tak budou mít na dosah návštěvu této unikátní óazy se solnými jezírky v nitru Sahary a mohou si užít také projížďku jeepy po dunách největší pouště světa. Jeden z výletů na severu Egypta zavede klienty také do El Alamein, přístavu, kde se během 2. světové války odehrály strategické bitvy, ale který se v současnosti stává novým moderním centrem na africkém kontinentu s řadou nákupních možností. Součástí výletu bude kromě návštěvy vznikajícího velkoměsta také prohlídka historických i pietních míst nebo vojenského muzea. Klimatizovanými transfery bude z Marsa Matrouh také mnohem jednodušší a kratší cesta do hlavního města Káhiry nebo Alexandrie, druhého největšího města Egypta založeného Alexandrem Velikým.

Kompletní přehled zájezdů, včetně last i first minute nabídek, je k dispozici na webových stránkách www.cedok.cz. Rezervovat pobyty mohou klienti online, přes telefonickou rezervační linku, osobně na pobočkách Čedoku po celé České republice nebo v široké síti provizních prodejců.

Další zajímavé informace najdete také na Twitteru @CKCEDOK.

Zdroj foto: Čedok, iStock, Pixabay.com, Smartwings.com

You may also like...