Gurmánský tip z restaurace Červený jelen: Velikonoční menu Marka Fichtnera v Bance a beránek s mazancem i vaječňákem u vás doma
Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 11. do 18. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat vždy od 15 hodin v Bance – kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.
A co by to bylo za Velikonoce bez pleteného máslového mazance s mandlemi či mramorového beránka s polevou z kvalitní 70% čokolády? V Červeném jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková. Stačí jen včas objednat na www.spork.cz/collections/velikonoce-budou a pak vyzvednout. Stejně tak vaječňák z limitované velikonoční edice. Základem neodolatelného likéru podle receptury šéfkuchaře Marka Fichtnera jsou především kvalitní suroviny jako smetana, žloutky, pravá vanilka a prádelský rum.
Velikonoční menu v Červeném jelenovi
Předkrm
Konfitovaný telecí brzlík | slaná tartletka | celerová pěna s medvědím česnekem | čekanka | hráškové výhonky
Hlavní chody
Brazírované selečí ramínko (180 g) | omáčka z tmavého piva | kopřivová nádivka | sladkokyselé špičaté zelí | křupavá kůže
Grilovaný telecí hřbet De-Rose (200 g) | estragonový jus | baby karotka s levandulí a medem | císařský hrášek | Celebration brambory
Grilované jehněčí panenky (180g) | estragonový jus | baby karotka s levandulí a medem | císařský hrášek | Celebration brambory
Dezert
Pavlova | kokos | mango | mučenka | mléčná čokoláda
O restauraci Červený jelen
Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Restaurace Červený jelen
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
Zdroj foto: Restaurace Červený jelen