Husa na Staromáku: 2 tipy na listopadový gastronomický zážitek
Bauer Hotel Group od 9. do 14. listopadu servíruje lahodné husy, které provoní celé Staroměstské náměstí a okolí. Každý rok nabízí skvělé svatomartinské menu a letos tomu není jinak. Rovnou 2 možnosti listopadového gastronomického zážitku.
Terasa U Prince, která disponuje nejhezčím pohledem na střechy staré Prahy, a současně úžasnou kuchyní, doslova exceluje. V listopadu, kdy je pochmurná obloha a každý by se nejraději zachumlal pod deku, existuje ikonická událost v podobě husy. Jinak tomu není i na nejvýše položené terase nad malebným náměstím s několika úchvatnými monumenty. Každý příchozí bude moci ochutnat Husí kaldoun se špekovými nočky, který následuje Konfitované husí stehno s červeným zelím a bramborovo-slaninovou rolkou a v neposlední řadě Tradiční jablko v županu s rozikovo-rumovou zmrzlinou. Ideální kombinace, kterou podtrhne neuvěřitelně opojný výhled.
Restaurace Deer je jen pár metrů od frekventovaného Staroměstského náměstí. Klidnou ulici kompenzují enormně nabité chutě. Kdo by chtěl ochutnat Husí rilletes, které doprovází pyré z pečených jablek, nakládané ředkvičky s květákem, granátové jablko a toast. Tradiční husí kaldoun s játrovými knedlíčky nesmí chybět a ikonou celého menu je jak jinak než Konfitované husí stehno s červeným zelím, jablkem ve víně a bramborové válečky. Dezert není nijak jednoznačný. Variace mini svatomartinských koláčků vybízí k poznání a to tematickému. Ti, co chtějí plně listopadově laděný gastronomický zážitek, ví, kam zajít.
Obě možnosti jsou prvotřídně nabité a jediným doporučením je udělat si rezervaci včas. Zájem je enormní.
Více informací naleznete na www.terasauprince.com.
Zdroj foto: Bauer Hotel Group