Nové menu v restauraci Zlatý kohout Pytloun Grand Hotelu Imperial Liberec
Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty jednak speciální Velikonoční a pak zcela nové á la carte menu.
Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Nabízí tradiční speciality české i mezinárodní kuchyně v moderním podání, otevřenou kuchyni, skvělá vína, sezónní menu a stylově zařízené prostory.
VELIKONOČNÍ MENU
7. – 10. dubna
Polévka
Rybí
consommé, krevety, chedarový twister s medvědím česnekem
130
Kč
Hlavní jídlo
Jehněčí
kotlety, bramborový květ, brusinkový coulis, glazovaná mrkev a
brokolice
520 Kč
Králičí
stehno sous vide, špenátové pyré, bramborové mini gnocchi
460
Kč
Velikonoční
salát s kuřecím masem, vajíčko, medvědí česnek
370 Kč
Dezert
Mazanec,
malinový list, čokoládová drobenka, maková zmrzlina, limetové
šodó
120 Kč
Jakub Ruman – šéfkuchař restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial Liberec
Šéfkuchařem se Jakub Ruman stal díky své vášni pro kuchyni již v dětství, kdy každý den pomáhal rodičům vařit. Přestože začátky nebyly snadné a zahrnovaly mnoho připálených pokrmů, nenechal se odradit a začal se vzdělávat a zkoumat nové recepty, četl kuchařské knihy a využíval staré recepty své babičky. Jeho kariéra začala v roce 2008 v restauraci hotelu Luna na Slovensku, kde si ho všiml šéfkuchař. Tam se začal zabývat bylinkami a poznávat různé suroviny. Pracoval nejprve jako kuchař a později zástupce šéfkuchaře a získal cenné zkušenosti s přípravou jídel a řízením kuchyně a naučil se kombinovat různé chutě jídel, což ho později přivedlo k mexické kuchyni. Poté se přesunul do Centra Babylon v Liberci, kde pracoval jako kuchař. Následovala další pozice zástupce šéfkuchaře v Pytloun Hotels v Liberci a později jako kuchař a zástupce šéfkuchaře ve vyhlášené americké restauraci Chicago Bar & Grill, kde se specializoval na přípravu amerických jídel. Krátce působil jako kuchař v tex-mex restauraci v La Fonduta v Liberci. V roce 2019 se připojil k týmu restaurace Ooh Mexicano, kde pracoval jako kuchař a později jako šéfkuchař. Zde se specializoval na mexickou kuchyni a kombinování chutí z různých částí světa. Před svým příchodem do restaurace Zlatý kohout pracoval jako kuchař v Bistro Kafe Kytka v Turnově. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci, kde se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny. Společně se svým týmem se snaží spojovat různé chutě jídel tak, aby to dávalo smysl a aby hostům nabídli nezapomenutelný zážitek. Suroviny, konkrétně maso, odebírají od farmáře pana Berky z Ekofarmy Tanvald, s nímž spolupracují na výběru surovin a jejich kombinaci v jídlech.
„Z našeho nového menu bych jako tip vybral hovězí steak Picanha, pyré ze sladkých brambor, máslo guacamole, demiglace. Picanha je nejlepší část hovězího kolena, blízko nízkého roštěnce. Je to kus masa z mladého argentinského býčka. Na povrchu má jemnou vrstvu tuku, a právě ta dodává masu výraznou a objemnou chuť a křehkost. K tomuto kusu masa jsem zvolil jako přílohu sladké bramborové pyré s omáčkou demiglace, která dodává výraznou chuť, a avokádové máslo, které dodává osvěžující chuť a správnou dávku slanosti,“ vybírá z nového menu šéfkuchař Jakub Ruman.
Více informací a rezervace: RESTAURACE ZLATÝ KOHOUT | PYTLOUN GRAND HOTEL IMPERIAL | LIBEREC
O společnosti PYTLOUN HOTELS
PYTLOUN HOTELS patří k ceněným českým hotelovým značkám, která v současné době provozuje celkem čtrnáct designových i tradičních hotelů, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperial, dva horské hotely v Harrachově v Krkonoších a v Krušných horách, a čtyři hotely v Praze, jeden v srdci hlavního města na Václavském náměstí, dva hotely na pražské Kampě (Pytloun Kampa Garden Hotel Prague a Pytloun Stará Zbrojnice Hotel Prague) a čtvrtý v zámeckém areálu Ctěnice v místní části Vinoř na severovýchodním okraji Prahy. Díky důsledné diverzifikaci portfolia nabízí ubytování pro všechny typy hostů. Každý hotel sítě PYTLOUN HOTELS má svou vlastní osobitost a styl. Všechny ale sdílejí stejný závazek poskytovat hostům vynikající služby, moderní vybavení a výjimečný zážitek z pobytu.