Do Trezoru Špork vtrhlo jaro a s ním i nové sezónní menu
Jak chutná jaro na talíři? Odpověď v podání šéfkuchaře Marka Fichtnera, sous chefa Františka Hrdiny a jejich týmu vám v dubnu naservírují v suterénu oblíbené pražské restaurace Červený Jelen v Hybernské ulici. Jarnímu menu vládnou sezónní produkty té nejvyšší kvality, z nichž mnohé pocházejí od lokálních dodavatelů – třeba pstruzi z farmy Rybčák z Moravského krasu nebo sýry z bio farmy Krasolesí. Nové sezónní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý týden od úterý do soboty od 18 hodin.
Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.
PŘEDKRMY
Jehněčí brzlík s hráškovou tartaletkou, fava fazolemi a bílým chřestem * Risotto & korálovec ježatý s medvědím česnekem, peccorinem a čerstvým kozím sýrem * Foie gras créme bruleé s trilogií z rebarbory a brioškou * Zauzený pstruh duhový s okurkovým gazpachem, fenyklem a ředkvičkami * Telecí tatarák s želírovaným consommé, majonézou ze šťovíku, sušeným žloutkem a grilovaným chlebem Červené zrno * Zahrádka: houbová hlína s bramborovou pěnou, chřestem, mrkví, císařským hráškem a salátem z jarních bylinek
HLAVNÍ CHODY
Kachní prso stařené na seně & trhané stehno s ricottovými noky, červeným zelím a hořčičným semínkem * Telecí svíčková s omáčkou s brzlíkem, hráškem, bagnet vert a dvoubarevnou mrkví * Jehněčí hřbet a kolínko s levandulí, suflé z medvědího česneku a jarní zeleninou * Jarní kuřátko s čerstvými smrži, celerem, bílým chřestem a špenátovou buchtou * Treska s fumetem, bramborovým fondánem, jarní zeleninou a bylinkovým salátem * Bílý & zelený chřest s bramborovou omáčkou se smrži, čipsy a ryzlinkem
SÝRY A DEZERTY
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rebarborovým chutney, semínkovými krekry a ořechy * Espresso mousse & zmrzlina z mléka a Michel Cluizel čokolády s karamelem a brownies
* Sorbet z Bergamontu a piškot z olivového oleje, jahody, bazalka & jahodová Valhrona čokoláda
O RESTAURACI ČERVENÝ JELEN
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny ala carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Restaurace Červený Jelen
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
Zdroj foto: Červený Jelen