PODCAST: Srpnová Volba sládků na svěží letní vlně Tropikale

Volba sládků jede na letní vlně: v srpnu nabídne svěží Tropikale i jedinečný pivní koktejl.

Srpnová Volba sládků přináší již po páté oblíbenou variaci piva typu Summer Ale. Letní stálice v programu Plzeňského Prazdroje letos nese název Tropikale a je plná svěžích chutí svrchně kvašeného piva s výraznějším citrusovým aroma. Tropikale se navíc stalo základem speciálního pivního koktejlu.

Naše redakce byla pozváná do Žlutých lázní, kde se ve Výčepu Dvorce tento srpnový speciál lunchoval.

K mikrofonu jsme si tak mohli na místě pozvat odborníka na slovo vzatého – Tomáše Drahoňovského – manažera Volby sládků.

PODCAST: Srpnová Volba sládků na svěží letní vlně Tropikale

Rozhovor o srpnové Volbě sládků s Tomášem Drahoňovským – manažerem Volby sládků.

Nefiltrovaný speciál Tropikale je svěží, svrchně kvašené letní pivo s krásnou zlatavou barvou. Díky americkým chmelům má příjemnou hořkost a výrazné aroma s perfektně vybalancovanými citrusovými a chmelovými tóny. Představuje tak lehké a dobře pitelné pivo ideální do letních dní.

Volba sládků se pro měsíc srpen navíc spojila se Super Panda Circus, jedním z nejoriginálnějších českých barů, a společně přinášejí speciální pivní koktejl nabitý letními chutěmi. Hlavní roli hrají kromě piva Tropikale také grepová a yuzu šťáva, chuťové pohárky pak překvapí sůl po celém okraji sklenice a limetka.

Celý koncept koktejlu jsme pojali jako svěží a dobře pitelný letní drink. Hlavními body jsou hořkost a citrusovost Tropikalu. Zároveň jsme chtěli, aby byl koktejl jednoduchý na přípravu a ze snadno dostupných ingrediencí. Spojili jsme dohromady ideu dvou drinků Paloma a Lagerita, což jsou velmi osvěžující koktejly, jeden je s pivem a druhý s grepovou šťávou. Také jsme chtěli zachovat Super Pandí rukopis – pro bar je typické použití asijských a exotických surovin – proto jsme do koktejlu přidali také šťávu z japonského citrusu yuzu,“ říká autor receptu, barman z podniku Super Panda Circus Michal Nevrlý.

Svrchně kvašený speciál Tropikale obsahuje 4,3 % alkoholu. Protože je nefiltrovaný, vyznačuje se krásnou, světle žlutou barvou (13 EBC) s jemným zákalem typickým pro tato piva. Po napití jsou nejprve cítit citrusové tóny grapefruitu, které záhy doplní příjemná vyšší hořkost (33 IBU) a plné chmelové aroma.

Lehký letní Ale slaví v nabídce Volby sládků úspěchy každý rok. Letos jsme se ho ale rozhodli využít k tomu, abychom ukázali, že pivo může být i součástí chutného osvěžujícího koktejlu, jaký k letním měsícům neodmyslitelně patří,“ dodává Tomáš Drahoňovský, manažer rozvoje Plzeňského Prazdroje a vedoucí programu Volba sládků.

Špičkoví barmani ze Super Panda Circusu navrhli jeho recept tak, aby vám ho zvládl namíchat i výčepní ve vaší oblíbené restauraci nebo hospodě, kde si normálně koktejl neobjednáte,“ dodává Tomáš Drahoňovský.

Perfektně načepovaný speciál Tropikale a svěží pivní koktejl bude v nabídce po celý srpen ve vybraných hospodách po celé České i Slovenské republice. Seznam všech míst je na stránce www.volbasladku.cz.

Zároveň bude na webu a sociálních sítích Volby sládků zveřejněn i seznam restaurací a hospod, kde si pivní koktejl můžete vychutnat.

Zdroj foto: Volba sládků, Plzeňský Prazdroj

Zdroj audio: Mediální skupina HMG (PODCASTHOUSE.cz)

You may also like...