Podzim ve Four Seasons Hotel Prague: zaměřeno na lokální umění

Four Seasons Hotel Prague odhaluje čtyři projekty, které prohlubují podporu lokálních umělců. Hotel uvádí svou první limitovanou kolekci signature svíček Prague Potion, nové menu v CottoCrudo restauraci propojující nejlepší lokální suroviny s italskou gastronomií, nový koncept výzdoby pod taktovkou Ivana Šablatury a rozšíření kreativní spolupráce s umělkyní Petrou McGrath.

Podzim ve Four Seasons Hotel Prague: zaměřeno na lokální umění

Provoňte si domov jako ve Four Seasons

Limitovaná kolekce svíček ve třech kubistických designech ztělesňuje zážitek z Four Seasons Hotel Prague a propojuje tradiční české umění a lokální řemeslo s moderním designem. Inspirací pro první kolekci svíček byla interiérová vůně Eternal Beauty, kterou hotel uvedl loni u příležitosti oslav svého 20. výročí.

Čisté pudrové tóny, kosatec, fialka, růže, bříza, dub a santalové dřevo vyniknou díky použití přírodního vosku s vysokým podílem esenciálních olejů. Svým kubistickým designem svíčka vzdává hold české architektuře a představuje osobitý doplněk do každého interiéru.

Kolekce Prague Potion je k dostání ve třech unikátních porcelánových hrncích o dvou velikostech, které pro hotel na míru vytvořila firma Goldfinger. Tvar vychází z klasického kubistického designu, avšak nevšední barevná kombinace bílé a tmavě zelené je odkazem na samotný hotel a nový vizuální směr značky Four Seasons. Na vůni svíčky se s týmem hotelu podílel Michal Čech, který zároveň stojí za interiérovou vůní hotelu.

Limitovaná kolekce svíček Prague Potion je k dostání pouze ve Four Seasons Hotel Prague. Délka hoření malé svíčky o gramáži 235g je 25 hodin a velké svíčky o 380g je 40 hodin. Každá svíčka je zabalena v designové krabičce s logem Four Seasons. Cena začíná na 2300 Kč.

Symfonie podzimních odstínů na novém menu CottoCrudo restauraci

S příchodem podzimní barevné palety se obměňuje i menu restaurace CottoCrudo. Tým restaurace propojuje lokální suroviny a barvy podzimu s italským kulinářským uměním, které navíc obohacuje jedinečný výhled na pražské panorama.

„Naším cílem bylo vytvořit menu, které stojí na těch nejkvalitnějších surovinách od lokálních dodavatelů, ale zároveň zůstává věrné našim italským kořenům,“ říká Marco Veneruso, šéfkuchař hotelu.

V souladu s touto vizí mohou hosté z nového ? la carte a degustačního menu ochutnat pokrmy jako kaštanové pappardelle, či kachní prso s fermentovanou meruňkou. Na menu se také vrací oblíbené vejce onsen s lanýži. Mezi vegetariánská jídla se nově zapsala dýně a červená řepa s kozím sýrem.

Novinky se objeví i mezi dezerty. Šéfcukrář Giovanni Marco Carandino se svým týmem sestavil vlastní barvitý příběh v čele s červeným „jablkem“ a vanilkovým krémem a sorbetem z fazolí tonka a oříškovým cheesecakem s dýňovým sorbetem.

Kouzlo květin a umění ve Four Seasons Hotel Prague

K novinkám hotelu se patří i spolupráce s floristou Ivanem Šablaturou, známým pro své elegantní i nevšední květinové aranžmá. Po úspěšné realizaci výzdoby pro loňskou oslavu 20. výročí hotelu v Rudolfinu bude mít Šablatura na starost dekoraci lobby, pokojů a eventů.

V neposlední řadě pak hotel rozšiřuje spolupráci s malířkou Petrou McGrath, jejíž současná prodejní výstava v hotelu pod názvem Joy of Art okouzlila řadu lokálních i zahraničních hostů. Pro hotelové materiály McGrath ztvárnila nejslavnější místní památky včetně Pražského hradu, Karlova mostu či Petřínské rozhledny, které hosty uvítají při jejich příjezdu.

Zdroj foto: Four Seasons Hotel Prague

You may also like...