15 let luxusu a elegance: Oslnivá cesta hotelu The Grand Mark Prague

Hotel The Grand Mark Prague, který se nachází na začátku Královské cesty v srdci Prahy, je výjimečným symbolem luxusu a elegance. Právě před patnácti lety v říjnu v roce 2008 se začala psát bohatá historie hotelu, jehož příběh je fascinující cestou od prvního pražského hotelu Kempinski, až po proměnu v jeden z nejvýznamnějších hotelů Prahy, který přitahuje návštěvníky z celého světa.

15 let luxusu a elegance: Oslnivá cesta hotelu The Grand Mark Prague

The Grand Mark Prague je nejen luxusní hotelem, ale snoubí v sobě i historii staré Prahy. První budova na tomto místě sahá do časů krále Karla IV, a založení Nového města Pražského (hotel leží kousek od Prašné brány – hranice Starého města). Stavba se v průběhu času změnila z dvou měšťanských domů na barokní palác, jenž hostil různé historické osobnosti. První rekonstrukce budovy proběhla v roce 1928 a druhá právě v roce 2008.

15 let luxusu a elegance: Oslnivá cesta hotelu The Grand Mark Prague

Během poslední přestavby byly obnoveny původní neoklasické prvky, jež se vkusně doplnily moderním designem dovezeným z londýnských galerií. Každá část budovy má svůj příběh a každý detail vypráví o jeho bohaté historii. Vstoupíte-li dovnitř, ocitnete se v interiéru, který je stejně působivý jako exteriér.

Vysoké stropy, mramorové podlahy, krásně zdobené stěny a nádherné lustry dodávají interiéru pocit velkoleposti a elegance. Kapitolou samu pro sebe je velká zahrada – oáza zeleně, klidu a luxusu přímo uprostřed města. Stromy, kašny, keře, upravené cestičky a také vlastní rodina páva korunkatého – symbolu hotelu.

Oblíbenost hotelu je dána mimo jiné také spojením se zakládajícím majitelem, vyhlášeným řetězcem Kempinski. Na navržení interiéru je vidět vysoká úroveň smyslu pro detail, který se odráží v každém pokoji a apartmánu. Pokoje jsou navrženy s ohledem na pohodlí hostů, od vkusného vybavení luxusním nábytkem až po moderně zařízené koupelny obložené mramorem. Ať už hledáte romantický úkryt pro dva nebo prostorný apartmán pro celou rodinu,

The Grand Mark Prague má pro každého něco. Každý pokoj je vlastním originálem a nabízí nejvyšší možný komfort – od dvoupatrového apartmánu přes pokoje s balkóny a výhledem do centra až po apartmány se soukromými terasami a vířivkou. Pýchou hotelu je velkolepé střešní apartmá, kde v minulosti bydleli hollywoodští herci či světoví politici.

15 let luxusu a elegance: Oslnivá cesta hotelu The Grand Mark Prague

Gastronomické zážitky v The Grand Mark Prague odpovídají úrovni hotelu. Restaurace Le Grill, pod taktovkou šéfkuchaře Jaromíra Hlavsy připravuje výhradně ze surovin od lokálních farmářů, a to s ohledem na sezónnost. Každý měsíc sestavuje tým kuchařů nové menu, a tak můžete při každé návštěvě objevit něco nového. Stálicí je „signature dezert“ – The Grand Mark dort – s vyváženou chutí pěny z hořké čokolády a želé z černého rybízu. známá svými vynikajícími jídly a exkluzivním vínem. Zaměření restaurace je mezinárodní i česká gastronomie v moderním podání.

15 let luxusu a elegance: Oslnivá cesta hotelu The Grand Mark Prague

Po dvaceti letech luxusu a elegance se The Grand Mark Prague nezastavuje. Jeho vize je být nejen luxusním hotelem, ale také místem, kde se setkávají světy, kde se historie splétá s moderností a kde se každý moment stává nezapomenutelným zážitkem.

The Grand Mark Prague je více než jen hotelem, je to místo, kde se setkávají světy, kde se historie splétá s moderností a kde se každý moment stává nezapomenutelným zážitkem. Je to místo, kde se luxus a elegance setkávají s pohostinností a kde se každý host stává součástí jeho příběhu,“ říká Jaroslav Svoboda, majitel skupiny Czech Inn Hotels, která již deset let hotel provozuje.

TIP na Vánoce: Od 24. listopadu nabízí hotel svým hostům speciální vánoční apartmány, vyzdobené vánočními stromečky a slavnostní výzdobou, kde v pokoji nechybí cukroví, dárek pro hosty, a součástí balíčku je i 4-chodové menu pro 2 osoby včetně lahve vína v Le Grill, a také vstup do hotelového Wellness & SPA.

Zdroj foto: Czech Inn Hotels, The Grand Mark

You may also like...