Sváteční tip: Štědrovečerní menu bez stresu a shonu od prvotřídních profesionálů v restauraci Červený Jelen
Moderní doba proměňuje letité zvyklosti a životní styl. Přibývá tak například lidí, kteří se namísto stresu a shonu kolem přípravy svátečního menu, navíc mnohdy s nejistým výsledkem, rozhodnou zamířit na Štědrý den do vybrané restaurace. Vítáni budou v Červeném Jelenovi v centru Prahy, kde tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera připraví delikátní štědrovečerní menu. A navrch se zdejším legendárním vaječňákem rovnou ve dvou verzích! K tradičnímu vaječňáku s pravou madagaskarskou vanilkou a kvalitním rumem letos přibyl luxusní speciál se superprémiovým karibským rumem.
Červený Jelen bude na Štědrý den otevřený od 12 do 22 hodin.
Štědrovečerní menu v Červeném Jelenovi:
PŘEDKRMY: Pečená foie gras s hruškovým chutney a grilovaným chlebem | Sušené hovězí Wagyu se zkaramelizovanými Nashi a domácími semínkovými krekry |Rybí polévka z candáta se smetanou, bramborami a kořenovou zeleninou | Hráškový krém s créme fraiche, mátovým olejem a ricottovými knedlíčky | Jelení parfait s cognacem, kumquaty, portským vínem a brioškou.
HLAVNÍ CHODY: Candát s ryzlinkovou omáčkou, gratinovanými smetanovými bramborami, romanescem a konfitovaným fenyklem|Kančí salsiccia s černým lanýžem, lehkým bramborovým salátem s jablky, řapíkatým celerem a ředkvičkami |Telecí svíčková s lanýžovou kaší, pečeným pórkem, grilovanou barevnou mrví a merlotovou omáčkou | Uruguajský rib eye steak z vysokého roštěnce, dokrmovaný zrnem s chimichurri omáčkou, s bramborami granaille, červenou řepou, dýní a broccolini |Houbové soufflé & restovaný kotrč s parmesanovou omáčkou, konfitovaným jednostroužkovým česnekem, koprem, petrželí a bílou cibulí
KE SDÍLENÍ: USDA Prime Cowboy steak pro 2-3 osoby – steak z vysokého roštěnce s kostí, grilovací Špork omáčka | Degustace JIŽNÍ AMERIKA pro 4 osoby – Rib eye, tenderloin, flap steak, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka|Degustace steaků WAGYU pro 3-4 osoby – Rib Eye Austrálie, Tenderloin Japonsko, Sirloin Japonsko, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka. Všechna jídla z grilu jsou servírována s grenaille bramborami, červenou řepou, dýní a broccolini
DEZERTY: Perníkový dort s mléčnou čokoládou, jablky a skořicí | Makový dortík se švestkami, kalamansi, kumquat | Maracuja & čokoláda s mléčnou čokoládou, kakaovou sušenkou a makronkou | Pivní dort Klárky Řezníčkové s čokoládovým korpusem, oříškový krémem a redukcí z tmavého piva | Medovník s karamelem, bílou čokoládou, vlašskými ořechy | Pistáciová profiterolka s pistáciovým krémem a slaným karamelem
Více informací na www.cervenyjelen.cz/vanoce
O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Červený jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
www.instagram.com/trezor_spork/
Zdroj foto: Červený Jelen