Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen vstupuje do nového roku s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném kulinářském Trezoru. Executive chef Marek Fichtner a head chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na pevném základě pečlivě vybraných produktů té nejvyšší kvality, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová zelenina.

Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Delikátní menu je v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru podáváno každý večer od úterý do pátku.

Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

PŘEDKRMY

Marinovaná makrela s Bonito majonézou, bagnet vert a granátovým jablkem | Pečená Foie gras s kumquaty, šalotkou s balsamicem a čokoládovou omáčkou a brioškou |Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky |Hovězí tatarák z české farmy s consommé, zauzeným morkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou | Korálovec ježatý s majoránkovou omáčkou, Shitake pyré a kroupovou kroketou se sýrem Taleggio

Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

HLAVNÍ CHODY

Pstruh lososovitý s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami | Dančí hřbet s koláčem Pithivier plněným ragů, čekankou a brusinkami |Celá kachna stařená na seně – prso, stehno, foie gras a srdce s ricottovými noky, červeným zelím a omáčkou Grand Marnier | Sirloin & líčko s plněnou koblihou, topinambury a omáčkou Bordelaise | Celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy

Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

SÝRY A DEZERT

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy | Cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy

Zimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Červený Jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork/

Zdroj foto: Červený Jelen, Trezor Špork

You may also like...