Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork
V kalendářích i v menu kulinářského Trezoru Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro.
Nové sezónní menu executive chefa Marka Fichtnera, čerstvého držitele 2. místa v anketě Zlatý kuchař 2023, head chefa Františka Hrdiny a jejich týmu je plné produktů s tímto ročním obdobím tradičně spojených.
Je mezi nimi třeba chřest, jehněčí maso, pampelišky nebo medvědí česnek. Svěží jarní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý týden od úterý do soboty od 18 hodin.
Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.
PŘEDKRMY
Zahrádka z mladé zeleniny s bramborovou pěnou, chlebovou hlínou, pampeliškovým dresinkem a mrkvovou zmrzlinou * Telecí tatarák z české farmy s consommé, šťovíkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou * Maďarská Foie gras s jahodami, rebarborou, zmrzlinou a pěnou z dezertního vlašáku * Telecí brzlík s mělnickým bílým chřestem, hráškem, fava fazolemi a omáčkou z levandule * Šneci na bílém víně s bílkovou sedlinou, medvědím česnekem a pyré z bílého chřestu
HLAVNÍ CHODY
Pošírovaný candát s knedlíčkem, plněným cuketovým květem, artyčokem, jikrami z lososopstruha a máslovou omáčkou * Jehněčí hřbet & ramínko s levandulí, mladou zeleninou a bramborovým pyré s medvědím česnekem * Celá kachna stařená na seně, prso, stehno, foie gras, srdce s ricottovými noky, červeným zelím a pomerančovou omáčkou * Hovězí Sirloin z české farmy s plněnou koblihou, zeleným chřestem a konfitovanou bramborou v hovězím loji * Bramborové taštičky & kačenky s ryzlinkovou omáčkou, chřestem a horským sýrem
SÝRY A DEZERTY
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy * Máslové buchtičky s vanilkovým krémem, jahodami, jahodovým tatarákem a zmrzlinou z buchtiček.
O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
www.instagram.com/trezor_spork/
Zdroj foto: Červený Jelen, Trezor Špork