Dva kohouti a Pult pořádají akci USA na čepu: Nabídnou piva z tamních pivovarů

Začátkem dubna zavítají do Prahy dvě americké sládkové, Brienne Allan z pivovaru Sacred Profane a Lindsay Steen z pivovaru Wild East. S sebou samozřejmě přivezou i svá piva, která bude možné ochutnat v pivních barech Dva kohouti a Pult v rámci akce USA na čepu. Ta se uskuteční ve středu 9. dubna, každý podnik přitom nabídne po třech pivech ze zmíněných amerických pivovarů.

Dva kohouti a Pult pořádají akci USA na čepu: Nabídnou piva z tamních pivovarů

Odpoledne ve středu 9. dubna bude ve Dvou kohoutech i Pultu patřit americkým pivům. Každý z podniků ten den, v 15 hodin, narazí po třech pivech z pivovarů Sacred Profane a Wild East. Akce, nazvané USA na čepu, se osobně zúčastní sládkové Brienne Allan a Lindsay Steen.

Ve Dvou kohoutech bude možné ochutnat světlý ležák ze Sacred Profane, Pale Lager 11,5°. Pivovar Wild East bude zastoupen stylem IPA (Attitude Dancing 15,4°), který zaujme tóny citrusů, borovice a sušené trávy, a pivem Turnstyle Blueberry 12°, což je Berliner Weisse s chutí borůvek a heřmánku.

Dva kohouti a Pult pořádají akci USA na čepu: Nabídnou piva z tamních pivovarů

Pult nabídne tmavý ležák Dark Lager 11° ze Sacred Profane a z Wild East světlé stolní Lucidity 9° – lehké, suché pivo, které dozrávalo v dubovém sudu. Díky tomu má jemné tóny citronu, limetky, sena a měkkého dubu s náznaky jádrového ovoce a zimolezu. Šestici uzavírá pale ale Second Down 12°, taktéž z pivovaru Wild East. Toto pivo má středně lehké tělo s vyváženými tóny pikantního grapefruitu, limetky a borovice.

K dispozici bude také degustační kartička, na niž se zaznamenají jednotlivá vypitá piva. Kdo ochutná všech šest kousků ve Dvou kohoutech i Pultu, může se zapojit do slosování o ceny. Soutěžit se bude v obou podnicích, každý ve dnech po akci vylosuje pět výherců.

Česko-americké přátelství

Spojení s těmito pivovary není náhodné. Sládková Brienne Allan ze Sacred Profane se zaměřuje na ležáky – takové jako se vaří u nás. Česko navštívila již v roce 2019, aby se zde přiučila pivovarským technikám. Loni, když zástupci Lokálu, Pultu a Dvou kohoutů odjeli do Las Vegas na Craft Brewers Conference, uvařil v USA vrchní sládek pivovaru Dva kohouti Lukáš Tomsa spolu s Brienne Allan kooperační várku. Toto pivo pak čeští výčepní servírovali hostům během svého pub takeoveru v Tenaya Creek.

Také s Lindsay Steen, jejíž pivovar se proslavil spontánně kvašenými pivy a využíváním kvasinek z rodu Brettanomyces, se zástupci Dvou kohoutů a Pultu nesetkávají poprvé. Spoluzakladatelka Wild East Brewing Co. navštěvuje Prahu pravidelně. Výčepní Pultu Magda Hoppová pak byla v newyorském pivovaru na stáži a podílela se zde na vaření piva.

Zdroj foto: AMBIENTE

You may also like...