Hodnotíme kavárny | Café Truhlárna

V rámci naší mediální skupiny HMG jsme si pro vás připravili sérii článků, kde za vás vyzkoušíme nejlepší kavárny nejen v Praze, ale i po celé ČR.

Zaujala nás kavárna, která si říká Café Truhlárna a nachází se jen pár kroků od Václavského náměstí ve Františkánské zahradě. Když vejdete do zahrady, připadáte si, že jste vkročili do jiného světa. Je to malá oáza v rušném centru Prahy. A úplně v rohu se nachází malá kavárna s pěknou zahrádkou.

Vyzkoušeli jsme kavárnu za vás

Název kavárny: Café Truhlárna

Adresa: Jungmannovo nám. 19, Praha 1

Otevírací doba:

Po–Pá 8:00–20:00 hod., So–Ne 9:30–20:00 hod. (letní režim)

Po–Pá 8:00–19:00 hod., So–Ne 9:30–19:00 hod. (zimní režim od 15. 10. –14. 3.)

Webové stránky: www.cafetruhlarna.cz

Možnost rezervace: ano

Dostupná nabídka: Naleznete zde nabídku domácích dortů, dezertů a sendvičů dle denní nabídky. Používají výběrovou kávu Doubleshot a nabídnou vám i víno od lokálních výrobců.

Počet míst k sezení (odhadovaný): 60

Káva s sebou: ano

Speciální nabídky: ne

Family friendly: ano

Office friendly: ne

Hodnocení (1–10): 7,5

Kavárna vaří výbornou výběrovou kávu, se servírováním jsme byli spokojeni. Body ubíráme jen za málo rozmanitou nabídku a méně stylové prostředí, které není příliš přívětivé k práci. Oceňujeme příznivé ceny.

* poznámka k hodnocení – 1 nejhorší, 10 nejlepší

Poznámky k hodnocení:

Kavárna není s obsluhou, vyberete si na baru, zaplatíte a pak se usadíte. Personál vám poté již vše zanese ke stolu. V rámci testu jsem vyzkoušela espresso i cappuccino. Espresso bylo dobře připravené, cappuccino mělo pěkně našlehanou pěnu. Káva byla z pražírny Doubleshot, konkrétně podzimní směs Tam Dem.

Účet: Za dvě osoby (1 x espresso, 1 x cappuccino, karafa vody, dezert a quiche), celkový účet 209 Kč.

Závěr:

Café Truhlárna je malá kavárna, která vyniká svou malebnou zahrádkou, na své si tedy přijdete hlavně v letním období. Uvnitř kavárny naleznete tři stolky, ideální, když si chcete během pití kávy popovídat s barmanem a rozšířit své kávové znalosti. Kavárna také reagovala na aktuální ekologický trend a kávu vám uvaří i do vratného Otoč kelímku. To využívají hlavně maminky na nedalekém dětském hřišti.

Když se setmí, před kavárnou se rozžehnou svíčky, rozsvítí světýlka a vše se ponoří do romantické a tajemné atmosféry. Dokonalý kontrast k přeplněnému „Václaváku“.

Doporučení na konec:

Kavárna je perfektní v letním období, svou zahrádkou je v centru Prahy jednou z mála.

Výhled z kavárny

Další hodnocení těch nejlepších kaváren naleznete na www.NejlepsiKavarny.cz.

You may also like...