Bazén karlovarského Thermalu navštívilo během prvního roku po znovuotevření téměř dvě stě tisíc lidí

Loňský poslední červnový den se po náročné rekonstrukci otevřel celý nově zrekonstruovaný komplex bazénů a saunového světa u hotelu Thermal v Karlových Varech. Během prvního roku plného provozu jej navštívilo téměř dvě stě tisíc lidí – dvakrát více, než kolik centrum každoročně přivítalo před svým dlouhodobým uzavřením. V dalším roce plánuje společnost Saunia, která areál provozuje, růst návštěvnosti o 30 procent. V průběhu karlovarského festivalu se zde navíc uskuteční největší česká pool party.

Průměrně komplex Saunia Thermal Resort navštíví přes 16 tisíc lidí měsíčně. Zájem je nejen v létě, ale i v zimě, protože teplota vody v bazénech je po celý rok stejná – 32 stupňů v relaxačním bazénu a 38 stupňů ve vřídelním. První rok plného provozu tak končíme úspěšně, potenciál tohoto místa ještě přitom zdaleka naplněn není. Ve druhém roce provozu plánujeme zvýšit počet návštěvníků o 30 procent,“ říká Bohumil Píše, ředitel společnosti Saunia.

V průběhu karlovarského festivalu navíc proběhne v historickém bazénu Thermal největší česká bazénová party. Vystoupí zde známí čeští DJ´s, připraveny jsou soutěže pro děti i dospělé a chybět nebude ani speciální nabídka míchaných drinků.

Saunia Thermal Resort zahrnuje termální bazén, relaxační bazén a saunový svět. Termální bazén s vřídelní vodou o stálé teplotě 38 °C umožňuje návštěvníkům léčivé koupele po celý rok s jedinečným výhledem na Karlovy Vary. Velký relaxační venkovní bazén nabízí jak možnost plavání, tak odpočinku, a je protkán řadou vodních atrakcí. Voda v něm je příjemně teplá za každého počasí, i v zimě má 32 °C. Unikátní saunový svět pak nabízí celkem osm saun se čtyřmi typy ochlazení a pravidelné saunové ceremoniály. Saunový svět je spojený s termálním bazénem, a tak si v resortu mohou návštěvníci dopřát jedinečný odpočinek, za kterým jezdí turisté z celého světa.

O společnosti Saunia

Saunia je česká společnost, která se specializuje na provoz saunových světů umístěných zejména v obchodních centrech krajských měst. První otevřela v roce 2013 a nyní provozuje celkem 15 poboček v České republice a jednu ve slovenské Bratislavě.

Zdroj foto: SAUNIA.cz, HOTEL THERMAL

You may also like...