Soutěž o vouchery do Bageterie Boulevard

Tři z vás mají možnost vyhrát vouchery v hodnotě 200 Kč do Bageterie Boulevard.

Ochutnat můžete aktuální Chef Menu z kuchyně známého šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, kde rozhodně nesmí chybět nefalšované slovenské delikatesy – parenica, brynza, drcené škvarečky nebo poctivé bramborové lokše. Kombinace do podzimních plískanic jako stvořené, a navíc zabalené v neokoukaném podání Bageterie Boulevard.

Soutěžní otázka:

Ve které restauraci aktuálně vaří šéfkuchař Marcel Ihnačák?

a) Restaurace Hotelu Mariott Prague

b) Restaurace Boutique Hotel Tanzberg

c) Restaurace Hotelu Clarion

Nápovědu naleznete na webu www.bb.cz.

Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@hmg.cz. Do předmětu zprávy napište: HOTELHOUSE – Bageterie Boulevard. Ze všech došlých emailů vyhrává správná odpověď: 150, 250 a 350, tyto maily od nás obdrží výhru.

Soutěž trvá od 21. 10. – 27. 10. 2019.

Slovenské menu poprvé v Bageterii Boulevard

Přestože jsme už dlouho dvě různé země, těm pravým „sousedským“ ingrediencím rozhodně nikdy neodoláme. Proto v novém Chef Menu z kuchyně známého šéfkuchaře Marcela Ihnačáka rozhodně nesmí chybět nefalšované slovenské delikatesy – parenica, brynza, drcené škvarečky nebo poctivé bramborové lokše. Kombinace do podzimních plískanic jako stvořené, a navíc zabalené v neokoukaném podání Bageterie Boulevard.

Kdo by nemiloval slovenskou kuchyni! Ta to totiž umí rozehrát ve velkém stylu, a ne jinak tomu bude i v novém podzimním Chef Menu. Vydatná je bageta Kuře a parenica, zahřeje i v těch nejnepříjemnějších sychravých dnech. Je “nabita” šťavnatými kuřecími prsíčky, typickým slovenským sýrem parenica, marinovanou okurkou a drcenými škvarečky. To vše navíc uzavíráčervená nakládaná cibulka s řepnými lístky. Máte-li chuť na slovenské „bravčové“, zasytí vás křupavá bageta Pečené selečí. Spojuje v sobě šťavnaté restované zelí s mrkví, kvalitní brynzu z ovčího mléka a jarní cibulku. Neotřelá kombinace ze slovenských pastvin. V případě, že je brynza vašim oblíbeným slovenským sýrem, ochutnat ji také můžete v tradiční polévce Demikát v moderním pojetí. Demikát byl častým pokrmem místních “bačů”, příprava byla rychlá a vydatně zasytila. Receptura Marcela Ihnačáka je postavena na jemném bramborovém základu, brynze a krutonech.

I když se to možná nezdá, slovenská kuchyně dokáže vykouzlit i odlehčené pokrmy. Nové Fit Calories menu nabídne k lehkému obědu nebo večeři Dýňový chléb s ovčím sýrem s velmi neotřelou kombinací – angreštový džem, cr?me fraîche, salát little gem a vlašské ořechy. No a v slovenské kuchyni nesmí chybět lokše, a stejně tak i v novém Chef Menu. Tenké bramborové placky jsou na Slovensku tradičně podávané jako příloha, ovšem varianta Bageterie Boulevard bez problému zastoupí hlavní jídlo. Lokša s tatranským pstruhem ukrývá v sobě filet ze pstruha, smetanový sýr, červenou řepu a křupavé jablkové plátky s salátkem little gem.

Slovenské menu je v Bageterii zcela poprvé. Za jeho podobou stojí šéfkuchař Marcel Ihnačák, české veřejnosti velmi dobře známý. Aktuálně je šéfkuchařem restaurace Boutique Hotelu Tanzberg.

I když je české veřejnosti slovenská kuchyně blízká a její tradiční pokrmy jsou pro ně známé, v pojetí do “bagety” je to těžko představitelné. A to byla pro mě výzva. Ukázat jim naši kuchyni i z jiného úhlu pohledu, ne jenom jako nabídku z koliby. Bageterie Boulevard mi dala příležitost ukázat typické slovenské suroviny v novém kabátě. A já věřím, že moje menu osloví řadu fanoušků bageterie,” doplňuje šéfkuchař.

Marcelk Ihnačák začínal svou kariéru v pražských restauracích v letech 2000-2003. Poté odešel do Londýna, tam vařil v restauraci oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Působil také v restauraci slavného Jamieho Olivera Fifteen, kde se stal sous chef. Po několika letech v zahraničí se ale rozhodl vrátit na Slovensko, kde působil jako šéfkuchař v restauracích Liviano, Fashion Café či Double Tree by Hilton. Za svou kariéru vařil osobně pro celebrity jako Sean Connery či Calvin Klein.

Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

You may also like...