Bageterie Boulevard obměnila svou řadu Fit Calories novými „zimními saláty“

Chceme-li se zdržet zásad zdravého a vyváženého stravování, je třeba saláty zařadit do jídelníčku i na podzim a v zimě. A i když se to může na první pohled zdát jako obtížný úkol, jednoduše stačí složení ingrediencí přizpůsobit danému období. A tohoto pravidla se drží i Bageterie Boulevard, která obměnila svou řadu Fit Calories novými „zimními saláty“.

Ty spolehlivě zaženou i velký hlad, a navíc jsou netradiční a variabilní. K oblíbenému zelenému mixu totiž přibyly vydatné suroviny jako dýně pečená se zázvorem, těstoviny, luštěniny nebo tempeh. A pozor, tentokrát si přijdou na své i vegetariáni a vegani.

Zdravou stravu bychom neměli dávat k ledu, ani když je venku pod nulou. Nový salát Zázvorová dýně a pasta nabízí zelený salátový mix s těstovinami gnocchi napoletana a s pečenou dýní se zázvorem. Tato kombinace doslova hraje chutěmi a barvami podzimu. Správný šmrnc celému chodu pak dodává modrý sýr, semínka a dresink z uzené papriky. V této „základní“ verzi je salát vegetariánský, ale je možné si k němu objednat i porci masa, pokud si chcete dopřát extra dávku proteinu. Syté suroviny, ideální do zimních dnů, v sobě skrývá i další novinka, salát Luštěniny kam se podíváš. Tento mix nadupaný bílkovinami tvoří z jedné třetiny bílé fazole a čočka beluga, dále je doplňuje opečený tempeh a tzv. superpotravina quinoa. Závěrečnou tečku všemu dodává dresink ze sušených rajčat. Díky svému složení je tento salát navíc vhodný také pro vegany a příjemným bonusem je i to, že neobsahuje lepek. Salátovou trojici pak uzavírá populární stálice, a to Salát Caesar, na kterém si pochutnají i zapřisáhlí masožravci a konzervativci. Tradiční receptura obsahuje listy římského salátu, kuřecí maso, parmezán, krutony a typický caesar dresink z ančoviček.

Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

You may also like...