Hodnotíme kavárny | Starbucks The Clock – Václavské náměstí

V rámci naší mediální skupiny HMG jsme si pro vás připravili sérii článků, v nichž s vámi sdílíme, kde jsme za vás vyzkoušeli nejlepší kavárny nejen v Praze, ale i po celé ČR.

Jako další kavárnu jsme si vybrali tu největší od značky Starbucks, kterou se pyšní Staroměstské náměstí, konkrétně v domě U Zlatého velblouda, od konce minulého roku. Přesně naproti orloji na třech podlažích si tak nově můžete vychutnat veškerou nabídku typických Starbucks kaváren.

Třípodlažní Starbucks kavárna sestává z přízemního baru a dvou pater určených k sezení. Přičemž každé z pater má plochu 100 m2. Tradičně pojatý interiér je vyvedený v kůži a dřevě a zdobí ho umělecké dekorace s hodinářskou tematikou, jež odkazuje k historii Staroměstského náměstí i orloje.

Vyzkoušeli jsme za vás

Název kavárny: Starbucks The Clock

Adresa: Staroměstské náměstí 483/21, Praha 1 – Staré Město

Otevírací doba: ne–čt 7:30–22:30 hod., pá–so 7:30–23:00 hod.

Webové stránky: www.starbuckscoffee.cz

Možnost rezervace: ne

Dostupná nabídka: menu běžné ve Starbucks

Počet míst k sezení (odhadovaný): 194 míst

Káva s sebou: ano

Speciální nabídky: ne

Family friendly: Ne

Hodnocení (1 – 10): 8

* poznámka k hodnocení – 1 nejhorší, 10 nejlepší

Poznámky k hodnocení:

Obsluha byla velmi příjemná. Kavárna je hodně zaměřena na turisty, takže na nás od začátku mluvili anglicky. Po zjištění, že mluvíme česky, se nám dostalo ještě vstřícnějšího zacházení. V rámci objednávky jsme měli požadavek dát si vodu, v nabídce pouze Vittel, který – jak se přiznáme – nám nechutná, pohotově byla nabídnuta kohoutková voda zdarma. Což je ve všech kavárnách Starbucks standard.

Účet:

Za dvě osoby (espresso, nealkoholický nápoj, 2x dezert) zaplaceno 376 Kč.

Závěr:

S hotovou objednávkou jsme se vydali na sezení do patra. První bylo zcela obsazené, v druhém byl dostatek prostoru – nejspíš vzhledem k tomu, že je tam obtížnější dostupnost (po úzkých klikatých schodech). Námi objednané produkty byly velmi dobré. Na kávě jsem si pochutnala, konkrétně jsem si vyžádala Blonde Roast, která není tak hořká, ale obsahuje více kofeinu. Díky přitažlivé lokalitě kavárny ji navštěvují převážně turisté a je využívána k obchodním schůzkám; má ovšem stejnou cenovou politiku jako všechny ostatní pobočky. Starbucks patří k cenově vyšší třídě, máte zde ale jistotu, že káva bude vždy chutnat stejně.

Galerie:

Další hodnocení těch nejlepších kaváren naleznete na www.NejlepsiKavarny.cz.

You may also like...