Vydejte se s Emirates na kulinářskou cestu po celém světě

Vydejte se s Emirates na kulinářskou cestu po celém světě

21. 5. 2020 Vyp Od Vaněk Miroslav

Utečte každodenním rutinám vaší kuchyně a ochutnejte ty nejlepší recepty z celého světa. Společně s Emirates můžete objevit kouzla nových kultur, a to pomocí tradičních pokrmů. Vybraní šéfkuchaři Emirates přinášejí všem cestovatelům inspiraci v podobě tříchodového menu, díky kterému budete moci ochutnat střípky z vaší příští dovolené již nyní z pohodlí vašeho domova.

Předkrm: Čočková polévka ze Spojených arabských emirátů

Čočka a další luštěniny jsou v oblasti Blízkého východu velmi oblíbeným zdroje bílkovin. Šéfkuchař Said EI Alam vás provede přípravou tradiční arabské čočkové polévky. „Díky mnoha různým kořením, které se při přípravě této polévky používají, budete mít pocit, že se procházíte jedním z mnoha tržišť v Perském zálivu,“ říká šéfkuchař Said. Příprava této čočkové polévky je velmi snadná a je tedy perfektní pro začátek vaší kulinářské cesty. Video s postupem naleznete zde.

Jedním z nejoblíbenějších arabských pokrmů vůbec je machbous s krevetami, často se také připravuje s jehněčím a kuřecím masem či různými mořskými plody.

Na jeho přípravu se můžete podívat zde. Více videí, která vás provedou přípravou tradičních pokrmů z oblasti Blízkého východu, naleznete zde.

Hlavní chod: Indické biryani

Další kulinářskou zastávkou je Indie, kde můžete ochutnat lahodné jehněčí biryani. Šéfkuchař Ravi Nage vás provede přípravou tradičního indického biryani s jogurtovou raitou. „Typické indické koření, jako je kardamom, vás přenese na jednu z mnoha úžasných plantáží v celé Indii, třeba do Cardamom Hills mezi oblastí Kerala a Tamil Nadu,“ dodává Nage. Video s postupem je dostupné zde.

Dezert: Sladké pokušení z Evropy

Dezert pro některé kuchaře představuje ten nejdůležitější pokrm. Udo Leic, německý šéfkuchař Emirates, vám představí recept na sladké palačinky s jablkovým kompotem. Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem všech věkových skupin a na některých místech se dokonce servírují jako hlavní chod. „Spolu s jablky, smetanovým sýrem a rozinkami se ocitnete v útulné kavárně v centru Paříže nebo na vysokohorské chatě v jižním Německu,“ nadšeně vypráví Udo. Video s postupem je dostupné zde.

Prezentované pokrmy a mnoho dalších naleznete v knize receptů společnosti Emirates. Každý rok se na palubách letadel naservíruje více než 110 miliónů pokrmů připravených podle 12 450 různých receptů z celého světa. Šéfkuchaři se zaměřují na jednoduchá, ale především chutná jídla z čerstvých surovin té nejvyšší kvality. Recepty Emirates se každý měsíc mění a vždy se přizpůsobují kuchyni cílové destinace letu.

Prostřednictvím youtubového kanálu Emirates Food Channel mohou zákazníci nahlédnout za oponu výběru receptů a přípravy pokrmů, které se servírují na palubách letadel Emirates.

Zdroj foto a video: Emirates.com