Vánoční pečení s Božkovem: Tipy na přípravu receptů

Vánoční pečení s Božkovem: Tipy na přípravu receptů

7. 12. 2020 Vyp Od Holáňová Jolana

Vánoční čas se pomalu blíží a Vy přemýšlíte, co si letos doma pro sebe a své blízké upečete?

Přinášíme Vám jednoduché a originální vánoční recepty od Božkov, se kterými si Vánoce vychutnáte opravdu stylově.

BOŽANSKÉ PERNÍČKY

Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:

BOŽKOV ORIGINÁL (1 lžíce)

500 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

180 g medu

100 g tuku na pečení/másla

2 vejce (1 do těsta/1 na potření perníčků)

4 lžíce kakaa

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Směs perníkového koření

Bílková poleva na zdobení

Postup:

K přípravě budete potřebovat neodmyslitelný tuzemák BOŽKOV ORIGINÁL, který perníčkům dodá tu pravou chuť Vánoc. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet v chladu do druhého dne. Voňavé těsto s nádechem Božkova vyválíme a vykrájíme. Perníčky naskládáme na plech a pečeme cca osm minut do zlatohněda. Poté potřeme perníčky rozšlehaným vejcem, abychom jim dodali lesk. Necháme vychladnout a na závěr ozdobíme bílkovou polevou podle vlastní kreativity.

BOŽANSKÁ VOSÍ HNÍZDA

Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:

BOŽKOV VAJEČNÝ LIKÉR

160 g dětských piškotů

150 g moučkového cukru

60 g másla

2 lžíce kakaa

2 lžíce mléka

Postup:

Piškoty rozmixujeme a smícháme s prosetým cukrem a změklým máslem, kakaem, rumem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Moučkovým cukrem vysypeme formičky na vosí hnízda a naplníme je těstem. Těsto vyklepeme z formiček a úly naplníme tradičním BOŽKOV VAJEČNÝM LIKÉREM. Sladká vanilková vůně a lahodná krémová chuť legendárního „vaječňáku“ od Božkov neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře tak, jak si ji pamatujete již od dětství. Hnízda na závěr zalepíme piškoty a necháme zhruba den odležet. Božanská vosí hnízda podtrhnou ty pravé „božanské“ Vánoce.