Kolumbijská značka rumů La Hechicera uvádí svoji druhou limitovanou edici ze Série Experimental – infuzovaný banán

La Hechicera uvádí na trh svůj druhý produkt ze Série Experimental, v rámci které představí celkem sedm limitovaných chuťově nezaměnitelných edicí po dobu sedmi let. První, která dozrávala po dobu tří měsíců v sudech po víně Moscatel, byla uvedena na trh v loňském roce. Letošní infuzovaný banán vás nejenom zahřeje, ale také vnese do chladných zimních dnů chuť pravého ovoce tropické Kolumbie.

Nová příchuť ze Série Experimental je ódou na um tří generací pěstitelů banánů z rodiny Riasco, kteří překonali nemilosrdné rozmary přírody, aby přinesli to nejlepší z tohoto tropického ovoce. Původně obchodníci s banány se začali kvůli obtížím s obchodem během studené války věnovat výrobě rumů a v prostředí Kolumbie, jedné z nejpříznivějších oblastí světa pro výrobu rumů, stvořili značku La Hechicera.

La Hechicera Série Experimental je vyzrálý 41% rum z oblasti jižního Karibiku. Jedná se o směs dvanácti až jednadvacetiletých rumů, která zraje v sudech z bílého amerického dubu. Jedinečnost limitované edice Série Experimental přináší exotická chuť banánové dužiny, která se přidává k vyluhování na posledních pár dní před konečnou filtrací. Tímto procesem vzniká hluboký dřevitý rum s opojnou vůní karamelů, listů tropického lesa, přezrálých banánů, vanilky a sušeného ovoce s jemnými kouřovými podtóny. Chuť přináší nádech nového koření, pomerančové kůry, slaného karamelu a marcipánu s jemným minerálním zakončením.

Sluncem sušené banány se infuzují ve vyzrálém rumu, čímž se slavný master blender Giraldo Mituoka snaží najít ideální rovnováhu chuti. To zvyšuje intenzitu ovoce a přitom se nepřebíjí originální chuť rumu. Jedná se o velmi odvážný experiment, který je však umělecky proveden.

LA HECHICERA Série Experimental

Skvělý suchý rum La Hechicera přináší v pořadí druhou unikátní limitovanou edici ze Série Experimental, banánový experiment v podobě vyzrálého 41% rumu z oblasti jižního Karibiku. Jedná se o směs dvanácti až jednadvacetiletých rumů, ve které master blender infuzuje organické dužiny vyzrálých banánů. Okouzlí svojí jedinečnou a intenzivní vůní banánů, bohatých karamelů, listů tropického lesa, vanilky a sušeného ovoce s jemnými kouřovými podtóny.

Objem: 0,7 l

Doporučená cena: 1469,- Kč

Obsah alkoholu: 41 %

You may also like...