Stovky lůžek pro ukrajinské uprchlíky: Developer GARTAL zdarma nabízí bývalý hotel Mars v Praze

Developerská a investiční skupina GARTAL rozšiřuje svou pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, kteří potřebují v Česku ubytovat. V prostorách bývalého hotelu Mars na Kubánském náměstí v Praze nabídne zdarma ubytování pro 200 žen a dětí, a to včetně stravy. „Organizujeme také další materiální pomoc,“ říká ředitel společnosti Rostislav Petchenko, který pochází z jihoukrajinského Chersonu.

Mezi společnosti, které se rozhodly pomoci lidem prchajícím z Ukrajiny, se záhy po vypuknutí konfliktu zařadila také developerská a investiční skupina GARTAL. V rámci první vlny pomohl GARTAL zprovoznit dočasný azylový dům na Praze 8 s téměř 100 lůžky, který společnost vybavila nábytkem, lednicemi, pračkami, lůžky a dalším potřebným materiálem. Od 11. března pak GARTAL nabídne ubytování dalším 200 uprchlíkům v prostorách bývalého hotelu Mars na Kubánském náměstí v Praze. K dispozici budou dvou a třílůžkové pokoje s příslušenstvím a případnou přistýlkou. Vybavení každého pokoje bude zahrnovat také lednici, mikrovlnou troubu a rychlovarnou konvici.

„K dispozici bude také zázemí s jídelnou, kde budeme bezplatně zajišťovat pro ubytované stravování. V objektu bude stálá služba a budeme také poskytovat výpomoc při vyřizování dokumentů a hledání dalšího ubytování,“ popisuje ředitel skupiny GARTAL Ing. Rostislav Petchenko s tím, že bude společnost pravidelně na sociálních sítích zveřejňovat seznamy nutných věcí k dovybavení.

„Já osobně ani naše společnost nemůže zůstat stranou, proto považujeme za svou povinnost uprchlíky podpořit a nabídnout jim zdarma ubytování,“ říká ředitel společnosti GARTAL s tím, že se nejedná o první ani jediný krok. „V pomoci budeme pokračovat. A chtěl bych vyvolat řetězovou reakci, aby i další firmy nezůstali nečinní a udělali vše, co můžou,“ říká Petchenko, který sám pochází z jihoukrajinského Chersonu. „Vždy jsem měl sen o velké rodině za společným stolem. Povídáme si, vzpomínáme na staré dobré časy. Lidem na Ukrajině se ten sen najednou rozplynul, bojí se o svoje životy a prchají ze své vlasti,“ dodává Petchenko, který do Česka přišel v 16 letech a dnes stojí v čele společnosti GARTAL, která se zabývá zejména rezidenční výstavbou bytových domů v Praze a jejím blízkém okolí.

DŮLEŽITÉ INFORMACE K UBYTOVÁNÍ

Ubytovací zařízení bude otevřeno od 11. 3. 2022. Pro podání žádosti o ubytování se prosím obracejte na organizaci Dům Dobra, která bude objekt spravovat a poskytovat další pomoc uprchlíkům. Kontakty: www.dumdobra.cz, telefon: +420 722 330 337.

Materiální pomoc lze navážet přímo na místo do ulice Bajkalská – Vršovice (Hotel Mars), z Kubánského náměstí není přístup. Potraviny, drogerii a případně léky je možné nosit od 11. 3. na stejnou adresu.

Zdroj foto: Developer GARTAL

You may also like...