Jarní kulinářské umění od šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka
Vyhlášená restaurace La Rotonde v pražském hotelu Alcron představuje na nadcházející jaro nové ? la carte menu, které potěší všechny milovníky sezónních specialit. Zároveň zve na oblíbené sobotní a nedělní brunche a přímo 23. března i na speciální ochutnávku k přivítání jara.
Příprava jarních pokrmů pod taktovkou šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka vždy probíhá v úzké spolupráci s vybranými lokálními dodavateli, kteří mohou garantovat tu nejvyšší kvalitu, čerstvost a svěžest surovin. Ty se pak přemění v originální receptury inspirované jak českou, tak mezinárodní kuchyní. Mezi předními dodavateli restaurace La Rotonde na tuto jarní sezónu jsou farmář Klouda z Vysočiny, chovatel zvěřiny Elmer z Jindřichova Hradce nebo pěstitelé mikro bylinek Jedlé Klíčky.
Příprava jarních pokrmů pod taktovkou šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka vždy probíhá v úzké spolupráci s vybranými lokálními dodavateli, kteří mohou garantovat tu nejvyšší kvalitu, čerstvost a svěžest surovin. Ty se pak přemění v originální receptury inspirované jak českou, tak mezinárodní kuchyní. Mezi předními dodavateli restaurace La Rotonde na tuto jarní sezónu jsou farmář Klouda z Vysočiny, chovatel zvěřiny Elmer z Jindřichova Hradce nebo pěstitelé mikro bylinek Jedlé Klíčky.
Jarní ? la carte menu nabízí čtyři tradiční chody. Mezi předkrmy tým šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka na tuto sezónu zvolil např. uzenou makrelu s řepou, fenyklem a čerstvě upečeným chlebem. Polévka bude podávána topinamburová se slaninou, cibulí a brioškou. Mezi hlavními chody se hosté mohou těšit na hovězí pochoutku kombinující grilovanou svíčkovou, vařené žebro a jazyk servírovanou společně s bílými fazolemi, květákem, divokou brokolicí, kapustou a petrželí. Milovníci ryb a mořských plodů si budou moci dopřát tresku se slávkami, které doplní fenykl, pohanka a estragon. Pokud hosté preferují bezmasou variantu, mohou ochutnat květák na hnědém másle s bramborovým krémem, špenátem a houbou shimeji.
„Do jarního menu jsme také zařadili speciální La Rotonde hostinu pro dvě osoby, která nabízí dvacet osm dní stařenou picanhu od Kloudy, jenž nejdříve projde přípravou sous vide a pak grilováním, následně je servírovaná s teplou zeleninou, krémovými bramborami, salátkem a lanýžovou omáčkou,“ uvedl šéfkuchař Lukáš Hlaváček.
Nechybí ani sladká tečka v podobě např. pekanového semifredda s teplou čokoládou, kávou a limetou, „custard tartu“ s vanilkou, muškátovým oříškem a malinami, který vychází z receptu na tradiční cr?me br?lée nebo pečených blum s heřmánkem, medem a podmáslím.
Šéfkuchař restaurace La Rotonde rovněž připravil degustaci k přivítání jara, která proběhne exkluzivně dne 23. března. Ochutnávka bude ve znamení jarní zeleniny a bylinek, jako je chřest, špenát, ředkvičky nebo medvědí česnek a lichořeřišnice. Tyto vybrané ingredience budou podávány u jednotlivých chodů se pstruhem, pošírovaným vejcem nebo kukuřičným kuřátkem. Jako dezert tým šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka vybral heřmánkové bezé, rebarboru a zelené jablko. Hosté budou moci jednotlivé jarní chutě párovat s pestrou nabídkou mezinárodních vín.
„Jménem celé restaurace bych všechny nadšence do nevšedních gastronomických zážitků rád pozval také na naše tradiční víkendové brunche. Na jarní období jsme zařadili řadu sezónních pochoutek, na své si přijdou opravdu všichni: milovníci poctivého masa, rybích specialit, vegetariánských pokrmů, zeleniny a salátů té nejvyšší kvality, ale i sladkých dezertů dle našich unikátních receptur,“ dodal Lukáš Hlaváček.
Zdroj foto: Restaurace La Rotonde