Emirates uvádí do provozu první modernizovaný letoun A380

První letoun A380 společnosti Emirates, který byl kompletně zrekonstruován v rámci modernizačního programu této aerolinky v hodnotě 2 miliardy USD, byl nově zařazen na linku Dubaj – Londýn (Heathrow) v letu označeném EK003.

Modernizace letadla A6-EVM, které jako první ze 120 letadel společnosti Emirates prošlo renovací. Podívejte se na video:

„Rozdílu si zákazníci všimnou hned, jakmile vstoupí na palubu letadla – prostorný letoun A380 vypadá ještě působivěji a pohodlněji. Díky našim nejnovějším interiérům a zavedení nových produktů pozvedne nově zrekonstruované letadlo zážitek z letu ve všech letových třídách opět výše a zároveň nám umožní nabídnout více míst v Premium Economy. Jsem obzvláště hrdý na to, že celý proces renovace byl navržen, proveden a dokončen v našich vlastních prostorách v Dubaji, a to podle nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Odráží to prvotřídní letecké schopnosti a infrastrukturu, která v rámci společnosti Emirates a ve Spojených arabských emirátech existuje,“ říká Sir Tim Clark, prezident společnosti Emirates Airline.

Kompletně modernizovaný letoun A380 je vybaven nejnovějšími produkty a interiéry společnosti Emirates, a to ve všech kabinách, včetně 56 sedadel třídy Premium Economy na hlavní palubě. Nová je i barevná paleta, která je patrná na kobercích a stěnových panelech. Na horní palubě jsou sedadla First a Business Class vybavena nejnovějším koženým čalouněním v krémové barvě a světlejšími odstíny dřevěných povrchových úprav. V interiérech se také objevuje charakteristický motiv stromu Ghaf společnosti Emirates, včetně ručně šablonovaných panelů ve sprchových lázní ve First Class.

Dalším letounem Emirates A380, který již čeká na svou modernizaci, je A6-EUW, zde by úpravy měly být dokončeny do konce tohoto měsíce.

V průběhu celého modernizačního programu pracují inženýři současně vždy na dvou letadlech. To znamená, že každých osm dní bude jedno letadlo z flotily vyřazeno z provozu a převezeno do technického zázemí společnosti Emirates. Do roku 2024 se do provozu vrátí všech 67 letounů A380 určených k modernizaci. Poté Emirates zahájí práce na svých 53 letounech Boeing 777. Aerolinka předpokládá, že celý program dokončí v roce 2025.

Pro realizaci tohoto modernizačního programu přijala Emirates 190 nových zaměstnanců a spolupracuje s 48 významnými partnery a dodavateli, kteří rovněž najali stovky kvalifikovaných pracovníků.

Zdroj foto: Emirates

You may also like...