KRO bistro otevírá další restauraci: Ve Vršovicích najdete to nejlepší ze všech jeho podniků

Dobré zprávy pro všechny, kdo se marně pokoušejí urvat stůl v KRO Kitchen v Karlíně nebo na Jiřáku, a nedostalo se tak na ně návykové kombo s trhaným kuřecím a hnědým máslem nebo vyhlášený Caesar salát. Na Moskevské ve Vršovicích otevírá třetí, dosud největší KRO restaurace, kde díky spojení kavárny, pekárny, bistra a baru můžete pohodlně strávit celý den.

První KRO Kitchen, které si obratem získalo srdce Pražanů i návštěvníků metropole svými dozlatova vypečenými kuřaty se speciální marinádou, lákavě se točícími v rotisserii přímo před zraky hostů, otevřelo před 4 lety na náměstí Jiřího z Poděbrad. Následovala kavárna s pekárnou ve vedlejším vchodu a bistro v Karlíně na Sokolovské. Všechny podniky jsou zásobované právě z Vršovic, kde již od covidových dob sídlí velká přípravná kuchyně. Vzniká v ní jak všechno slané i sladké pečivo, kváskový chléb, vlastní tempeh nebo 300 kilo kimchi týdně, ale taky tavený sýr, sriracha a další dochucovadla, která v KRO používají ve vlastních recepturách i nabízí ke koupi domů. A právě v přední části tohoto vršovického činžáku na adrese Moskevská 30, na místě někdejší hospody Tramtárie, se po téměř roční přestavbě otevřelo třetí bistro, nazvané jednoduše KRO Vršovice.

A je jiné než stávající restaurace. Podle Vojty Václavíka, zakladatele KRO, totiž kombinuje to nejlepší z bister i kavárny:

„Ve Vršovicích jsme dostali možnost zužitkovat všechno, co umíme a co mají naši zákazníci nejraději. Prostor bude fungovat jako kavárna zásobená naším vlastním pečivem, místo, kde se nasnídáte nebo kdykoli během dne koupíte kávu a něco malého do ruky s sebou, a zároveň jako bistro, kam si skočíte na kuřecí i vege oběd a večeři, a taky bar, kde servírujeme naturální vína i vyladěné míchané drinky včetně našeho oblíbeného Negroni,” vyjmenovává přednosti podniku s kapacitou více než 30 míst.

Kromě nabídky z pekárny, která se nachází o pár metrů vedle, do níž patří vyhlášené mandlové croissanty, kváskový chléb nebo slaní šneci, si tu budete moci dát i snídaně až do tří hodin. Na snídaňovém menu najdete například zapečený sendvič KRO Monsieur, místní verzi francouzské klasiky s domácí rajčatovou marmeládou, máslové fazole s domácí klobáskou a kadeřávkem nebo palačinku Dutch baby s ovocem, miso krémem a rumovým sirobem.

Od 11 hodin si budete moci vybrat i z obědové nabídky, která bude stejně jako snídaně k dispozici až do zavíračky. Kromě stálic KRO, jako jsou kuřecí kombo nebo Caesar salát, se můžete nechat nalákat smažákem v housce nebo přes noc pomalu pečenou šťavnatou porchettou, aromatickou vepřovou pečínkou. Součástí pravidelně obměňovaného menu budou i vegetariánská jídla.

Proč otevírá KRO další pobočku? „Dostali jsme nabídku, která se neodmítá. Nad tím, jestli převzít restauraci Tramtárie ve stejném domě, kde je naše stávající přípravná kuchyně, nebylo potřeba přemýšlet. Kromě nového podniku na skvělém místě jsme totiž získali i další prostor pro naši pekárnu a zázemí pro celý provoz,” vysvětluje Vojta Václavík.

V čele týmu KRO Vršovice stojí manažer restaurace Zdeněk Kubů, který má desetileté zkušenosti z různorodých gastronomických podniků nejen z Prahy a Brna, ale i ze Skotska. Jako šéfkuchaři zde působí Tomáš Materne, který získal zkušenosti v hotelu Jalta, restauracích Kampa Group a síti Ambiente, a kromě Vršovic se stará i o Vinohradskou pobočku, a David Dorotík, který má zkušenosti z pražské Esky a v KRO na různých pozicích působí tři roky.

V domě, kde se minulý týden otevřelo KRO Vršovice, se za první republiky nacházelo řeznictví a uzenářství Hrabě a syn. Celý objekt tehdy fungoval jako soběstačný celek, k čemuž se teď o téměř století později KRO přibližuje.

„Spojujeme rozdělené prostory i podniky a vracíme se k tomu, že budeme od A do Z vše mít na jednom místě – výrobu, sklad, zázemí i restauraci,” uzavírá Vojta Václavík.

KRO Vršovice

Moskevská 30, Praha Vršovice, 101 00

Zkušební otevírací doba:

Po–Pá 8–19 hod.

So 9–19 hod.

NE zavřeno

Od října je v plánu protáhnout otevírací dobu do 22:00 hod.

www.krokitchen.cz/vrsovice

www.instagram.com/krovrsovice

O KRO

Bistra a kavárnu KRO založil Vojta Václavík, který působil jako kuchař ve finediningových restauracích v Česku i Norsku. Kombinuje zde techniky a postupy ze špičkových kuchyní s přímočařejšími pokrmy, přátelským servisem a uvolněnou atmosférou, díky čemuž KRO představuje ideální místo pro každodenní návštěvu všech, kteří mají rádi dobré, kvalitní a promyšlené jídlo z lokálních surovin. První KRO otevřelo na Vinohradské v roce 2019, následovala kavárna v sousedním domě a bistro v Karlíně na Sokolovské v roce 2021. ??Václavík a jeho tým stojí také za nedávno otevřeným gastronomickým konceptem Alma Prague na Novém Městě.

www.krokitchen.cz

Zdroj foto: KRO

You may also like...