Nová dálková linka! flynas spojí Prahu s Rijádem

Společnost flynas, saúdskoarabský národní letecký dopravce a přední nízkonákladová letecká společnost na Blízkém východě, v rámci svých příprav na opětovný zájem o volnočasové cestování během letní sezóny oznámila zavedení přímých letů ze Saúdské Arábie do Prahy od 1. května 2022.

Díky přibližně pěti a půl hodinovému letu z Rijádu do Prahy si saúdskoarabští i čeští turisté budou moci užívat krásy země, její bohatou historii, nádhernou přírodu a vysokou úroveň služeb. Plánované přímé lety by měly odlétat z hlavního města Saúdské Arábie, konkrétně z mezinárodního letiště King Khalid v Rijádu, třikrát týdně.

Přímá letecká linka mezi Rijádem a Prahou bude cestujícím k dispozici vždy ve středu, v pátek a v neděli a to v těchto časech*:

 Rijád – Praha (XY383)Praha – Rijád (XY384)
ODLET05:2511:35
PŘÍLET10:4518:30

*Uvedeno vždy v místním čase

Na linku společnost Flynas nasadí letadlo typu A320NEO s celkovou kapacitou 174 míst a konfigurací dvou tříd – Premium a Economy.

Letecké spojení do Rijádu je pro Letiště Praha důležitým milníkem z několika důvodů. Získáváme tím další dálkovou linku, která přispěje nejen k obnově a rozvoji leteckého provozu, ale především tolik potřebného příjezdového turismu. Saudská Arábie je v tomto ohledu zemí se silným potenciálem a s turisty se zajímavým profilem nejen pro Prahu, ale například i pro lázeňský trojúhelník Karlovarského kraje,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Společnost flynas přistupuje k rozšiřování seznamu mezinárodních destinací proaktivně. Díky tomu se jí zavedením několika nových tras v létě 2021 podařilo překonat úroveň provozu před pandemií Covid-19. Svým cestujícím nyní nabízí více možností i více mezinárodních destinací v rámci své expanze podpořené jak strategickou polohou království, tak vyhlídkami, které otevřela Saúdská vize 2030.

Přidáním Prahy na seznam nových letních destinací se počet mezinárodních lokací, které flynas svým cestujícím nabízí během léta 2022, zvýšil na 16 sezónních cílů. Ty bude dopravce provozovat vedle destinací zařazených do sítě flynas celoročně. Mezi sezónní destinace patří Moskva, Praha, Kyjev, Oděsa, Lvov, Tirana, Mykonos, Santorini, Salzburg, Vídeň, Sarajevo, Baku, Tbilisi, Batumi, Hurghada a Sharm El Sheikh.

Letenky jsou již v prodeji na www.flynas.com, přes aplikaci Flynas nebo call centum letecké společnosti.

Zdroj foto a video: flynas.com, Pixabay.com, Pexels.com

You may also like...