Kozel buduje po celé České republice unikátní grilovací místa, první se otevřelo v Újezdu nad Lesy

Obyvatelé Újezdu nad Lesy mají nové místo pro odpočinek a zábavu. Centrálním prvkem zóny s rybníčkem a posezením je veřejný gril, který zafinancoval pivovar Velkopopovický Kozel. Hlavním účelem grilovacího místa a zároveň celé relaxační zóny bylo vybudování prostoru pro setkávání místních lidí a odpočinek po práci. Gril je kromě vzhledu unikátní i tím, že na jeho výrobu byly použity převážně recyklované materiály. Relaxační prostor bude lidem sloužit v každém ročním období a o údržbu se postará městská část.

V prostorách relaxační zóny Prahy 21 v Újezdu nad lesy bylo ve středu slavnostně otevřeno grilovací místo, které bylo vybudováno z iniciativy Velkopopovického Kozla. Prostranství nabízí návštěvníkům možnosti relaxace v přírodě, posezení na lavičkách, bosonohou stezku, hmyzí domek, dřevěné hmyzí pexeso i možnost grilování. „Kozel je dlouhodobě spojený nejen s podporou dobrovolných hasičů, ale také s rozvojem komunitního života v obcích včetně grilování, které pravidelně pořádáme v našich domovských Velkých Popovicích. Grilování je skvělou příležitostí rozvíjet komunitní život, setkat se s přáteli a dát si dobré pivo. Proto přicházíme s konceptem veřejných grilů, první jsme představili v Újezdu nad ledy, další grilovací místa letos otevřeme v Českých Budějovicích, Staré Boleslavi, Jihlavě a příští rok přidáme další,” říká Jiří Švancara, Senior Brand Manažer značky Velkopopovický Kozel.

Velký, veřejně přístupný gril, ke kterému se vejde až 16 lidí, je vyrobený převážně z recyklovaných materiálů-recyklovaného betonu, štěrku a kovový límec je tvořen kombinací recyklovaných a nerecyklovaných kovů. Materiál je vhodně zvolen tak, aby vydržel desítky let prakticky v nezměněné podobě a odolal vlivům počasí.

„Podporujeme poctivá řemesla a dáváme důraz na opravování nebo upravování starých věcí, čemuž se dnes moderně říká upcycling. Proto jsme chtěli tuto myšlenku přenést i do našich grilů. Vedle toho Kozel podporuje i rozvoj tzn. sdílených dílen, kde se lidé učí práci s různými materiály a věcem dávají nové využití a nový život,“ doplňuje Jiří Švancara.

Provoz relaxační zóny s novým grilem zahájili zástupci městské části a pivovaru společně s místními dobrovolnými hasiči. Návštěvníci si mohli během akce poslechnout hudbu a ochutnat speciality z grilu připravené šéfkuchařem Davidem Valíčkem.

Jsem rád, že se nám podařilo v relativně krátkém čase zbudovat toto unikátní místo v přírodě, které udělá život v naší městské části ještě příjemnější. Poděkování patří všem kolegům, kteří toto odpočinkové místo realizovali, a především míří k Velkopopovickému pivovaru, který zde zbudoval veřejné grilovací místo. Věřím, že se celý park stane hojně navštěvovaným místem a že přispěje k odpočinku našich občanů a podpoří přátelské setkávání místní komunity,“ říkáZdeněk Růžička místostarosta městské části Praha 21.

O čistotu a údržbu grilu se bude starat městská část Praha 21. Praktickou novinkou je možnost objednání potřebného surovin na grilování a pití přes QR kód umístěný přímo na grilu, které během chvíle návštěvníkům dodá nedaleká restaurace.

Zdroj foto: Kozel

You may also like...