Dva exkluzivní večery s michelinským kuchařem Patrikem Jarošem a Markem Fichtnerem v restauraci Červený Jelen

Pouhé dva dny – 9. a 10. listopadu bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný jedinečný kulinářský zážitek. Hostem seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude michelinský kuchař Patrik Jaroš. Společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, uvaří sedmichodové lanýžové menu.

Patrik Jaroš je nejmladším držitelem michelinské hvězdy v Německu (z mnichovské restaurace Aubergine, 1994) a bronzovým medailistou ve světovém finále soutěže Bocus d’Or (1995). Je tvůrcem mnoha gastronomických konceptů a uznávaným odborníkem pro řízení velkých gastronomických projektů. Patrik se narodil v Česku, od 10 let žije v Německu, s Markem jsou dlouholetí přátelé. V současné době vlastní několik restaurací ve městě Cologne, zároveň je jedním ze spoluzakladatelů a spolumajitelů Červeného Jelena a dalších šesti restaurací v Plzni. Patrik je autorem více jak 20 kuchařských knih, včetně knihy o lanýžích, kterými je inspirováno menu další kapitoly Marek & Friends, založené na vzácných bílých italských i černých francouzských lanýžích.

Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých si s Markem Fichtnerem přímo v Jelenovi zavaří světoví michelinští kuchaři. V letošním roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner, jako další host v Trezoru se představí švédský šéfkuchař Sebastian Gibrand, stříbrný medailista z Bocuse d’Or. Společně sestaví jedinečné menu, které se pak v Trezoru podává jeden, maximálně dva dny.

Marek & FriendsLanýžový večer s Patrikem Jarošem9. a 10. listopadu

Amuse bouche |Sekt Brut Reserve, Bründlmayer ? Profiterolka| pěna z černého lanýže | pečený pórek |lanýžový dresink |Grüner Veltliner Der Ott 2020, Bernhardt Ott ? Kaštanový krém| Madeira | černé lanýže ? Telecí brzlík| špenátové risotto| bílé lanýže | Chardonnay Langhe Bastia DOC Conterno Fantino, Piemonte ? Kambala | bramborová pěna | čekanka | bílé lanýže | Chablis Premier Cru Vaillon „Les Minots“ 2020, Patrick Piuze ? Plněná křepelka | fíky | černý kořen | černé lanýže |Cótede Nuits 2018, Domaine Gerard Julien ? Pomerančová Aljaška | omáčka z mléčné čokolády | pralinka z krvavých pomerančů| Grand Marnier | Ryzlink vlašský, výběr z cibéb 2017, Vican

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Červený jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork

Zdroj foto: Restaurace Červený Jelen

You may also like...